Grote vraag naar campers

Steeds meer 50-plussers op pad met de camper

De groep 50-plussers die met een camper op pad gaat groeit nog steeds. Reden er vier jaar geleden nog ongeveer 60.000 campers rond. Vorig jaar stond de teller al ruim op 81.000 exemplaren en dit jaar zijn het er bijna 86.000. Dat betekent een groei van het aantal campers de afgelopen vijf jaar van bijna vierenveertig procent, zo blijkt uit de cijfers van brancheorganisatie Bovag. Zij verwachten dat het park kampeerauto’s dit jaar groeit tot meer dan 90.000.

Veel vraag naar campers

Campers zijn in Nederland met name populair bij de 50-plussers. Zij willen genieten van hun oude dag, hebben vaak jarenlang gekampeerd en trekken er nu op uit in Nederland en in het buitenland. Gezellige weekendjes weg maar ook maken avontuurlijke 50-plussers trektochten van een paar weken of maanden door Europa. Dat is genieten van een maximale vrijheid en vakantie houden in het eigen tempo, want zij hebben hun vertrouwde spullen bij zich en kunnen onderweg stoppen waar ze willen.

Koop- of huurcamper

Omdat een nieuwe camper niet goedkoop is, zijn huurcampers ook erg in trek bij de pensionado’s. Wie een camper wil huren moet deze tijdig boeken, want er is een grote vraag naar. En ook neemt de verkoop van tweedehands campers flink toe. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden iets meer dan drieduizend tweedehands campers verkocht. Dat is een groei van dertien procent ten opzichte van vorig jaar.

Aanbevolen artikelen