Dark Mode On / Off

Helm verplicht voor snelle e-bikes in 2017

Helm verplicht voor snelle e-bikes

Gebruikers van een snelle e-bike krijgen per januari 2017 te maken met ingrijpende wijzigingen

Per 1 januari 2017 krijgen gebruikers van snelle e-bikes te maken met nieuwe regelgeving. De veranderingen gelden niet voor de ‘gewone’ e-bike, met trapondersteuning tot 25 km. per uur. De gebruikers van de snellere e-bike’s, de zogeheten high-speed e-bikes en pedelecs zijn vanaf 1 januari 2017 verplicht om, net als bromfietsen, op de weg te rijden en een speciale helm te dragen. Ook moeten deze elektrische fietsen  worden voorzien van een geel kentekenplaatje.

Fietshelm is niet voldoende

De in de handel verkrijgbare fietshelm voldoet niet aan de nieuwe eisen. Er kan in afwachting van een nieuw soort helm, worden volstaan met een bromfietshelm. De helm moet aan enkele voorschriften voldoen wil de gebruiker van een e-bike geen boete oplopen.

Voorwaarden

  • De helm moet bij de slaap lager zijn om kwetsbare bloedvaten te beschermen. Een gewone standaard fietshelm voldoet hier niet aan.
  • Om de nek, waar belangrijke aders en zenuwen lopen goed te beschermen, moet de helm daar lager zijn.
  • Om voldoende bescherming te bieden moet de helm zijn gemaakt van dikker schuim.
  • De helm moet zijn voorzien van een vizier welke voorkomt dat je last krijgt van insecten en tranende ogen.
  • Om voor afkoeling te zorgen moet de helm voorzien zijn van kleinere gaten
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen