Dark Mode On / Off

Helm verplicht voor oudere fietsers

Helm verplicht voor oudere fietsers

VeiligheidNL wil dat oudere fietsers verplicht een helm moeten dragen

Uit onderzoek blijkt dat vooral oudere fietsers vaak betrokken zijn bij eenzijdige fietsongevallen. Bij alle fietsongevallen waarbij sprake is van ernstige verwondingen zijn meer dan 55 procent, ouderen boven de 55 jaar betrokken. Meer dan 60.000 slachtoffers moesten zich in 2011 laten behandelen op de Eerste Hulp met flinke verwondingen. Hoewel het op- en afstappen vaak wat lastiger is op een elektrische fiets, bleek uit het onderzoek ook dat elektrische fietsen niet gevaarlijker zijn dan een gewone fiets.

De directeur van het veiligheidsinstituut VeiligheidNL is van mening dat ouderen boven de 55 jaar verplicht moeten worden om een helm te dragen.

Ben jij ook van mening dat dit een juist advies is of moet iedereen die keus zelf maken?

Bron: RTL

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen