Dark Mode On / Off

Het beste van Istrie gecombineerd in een MTB truffeltour

mtb truffeltour Istrië

Meer dan 100 km aan onverharde fietspaden waarvan een groot deel in dé truffel regio van Istrië

Met rond de 100 km aan onverharde fietspaden waarvan een groot deel in dé truffel regio van Istrië, is het idee ontstaan deze twee sterke punten van de regio te combineren.

Het resultaat is een vrij zware tour van ruim 36 kilometer en een hoogteverschil van 850 meter. De tocht start –waar anders- in de truffelhoofdstad Buzet, een op een heuveltop gelegen middeleeuws stadje. Van daaruit wordt afgedaald naar de vallei van de rivier de Mirna. Hier bevinden zich de beste vindgebieden voor truffels, waaronder in het najaar ook de veelgevraagde en tevens exclusiefste witte truffel.

Vooral in oktober en november worden er in dit gebied veel truffelevenementen georganiseerd, waardoor de truffelroute juist dan het leukst is. Allerlei sfeervolle plaatsjes, vaak gehuchten passeren de revue. En in veel van die plaatsen zijn dan weer uitstekende restaurants te vinden, zoals het in een oude olijfmolen verstopte restaurant Toklarija. Spontaan aanwaaien is hier echter niet de bedoeling en reserveren een absolute must zodat de eigenaar precies weet hoeveel truffels hij moet zoeken voor het aantal gasten van die dag. Na het passeren van de thermale bronnen van St. Stefano, en onvergetelijke uitzichten vanuit de heuveltoppen, leidt de tocht weer terug naar beginpunt Buzet.

Uitgebreide informatie over deze en andere fietsroutes is te vinden op www.istria-bike.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen