Dark Mode On / Off

Het matras: de basis van je slaapcomfort 

een goed matras voor een goede slaap

We vergeten nogal eens dat ook een goede matras van essentieel belang is voor je welzijn

Gezond leven

We zijn ons allemaal wel bewust wat we moeten doen om met name fysiek gezond door het leven te gaan en zien dat vooral terug in een tweetal zaken: gezonde voeding en vooral niet te veel en voldoende beweging om ons lichaam fit te houden.

We staan er makkelijker bij stil omdat ze zo gemakkelijk uit de hand kunnen lopen, maar vergeten daarbij dat ook een goede nachtrust van essentieel belang is voor je welzijn, een net zo vanzelfsprekende factor.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van belang omdat het hier gaat om een herstelperiode, waarna je uitgerust en vol met nieuwe energie de volgende dag kunt aanvangen.
Je kunt van alles doen om te zorgen dat je lekker slaapt: je natuurlijke dag en nachtritme volgen, op tijd ontspanning zoeken, gezonde voeding en voldoende beweging ( ja, ook daarvoor).

Verder kun je wat doen aan je slaapomgeving, zoals het zorgen voor een goede ventilatie, niet te hoge temperatuur, geluids- en lichtvrij bijvoorbeeld, maar dit alles valt in het niet als je niet lekker in je bed ligt.

Slaapcomfort

Centraal in een goede nachtrust staat de kwaliteit van je slaapsysteem, oftewel het bed (ombouw, lattenbodem) en je beddengoed (dekbed, lakens, dekens, kussen), en misschien ook wel je slaapkleding of de afwezigheid ervan. En centraal in dat slaapsysteem staat dan weer het matras.

Een goed matras biedt ondersteuning waar dat nodig is dat is dus best persoonlijk, want niemand heeft dezelfde lichaamsbouw. Alles draait bij de slaap om ontspanning, want elke vorm van spanning gedurende de nachtrust zal niet alleen van invloed zijn op de kwaliteit ervan, maar kan zelfs leiden tot mogelijke gezondheidsproblemen.

Het is dus van belang bij de aanschaf van een nieuw matras je goed voor te laten lichten, maar ook op de hoogte te zijn van je eigen specifieke fysieke kenmerken. Hierdoor kun je samen met de verkoper komen tot de beste oplossing en jou het slaapcomfort bieden waarmee jij gezond, uitgerust en in een uitstekend humeur de nieuwe dag tegemoet kan treden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen