Dark Mode On / Off

Robot grasmaaier, vrij duur maar handig

robot grasmaaier is handig

Zie je ook op tegen het wekelijks gras maaien? Vooral in de zomer moet je vaak grasmaaien, zeker als je snelkiemend graszaad hebt gebruikt. Mogelijk is een robot grasmaaier een uitkomst

Wie een behoorlijk stuk gras in zijn tuin heeft weet maar al te goed dat het wekelijks gras maaien een flinke klus is. Voor mensen op leeftijd is het onderhoud van een grote tuin vaak op den duur een reden om te gaan verhuizen. Toch kan in dit geval een robot grasmaaier een goede oplossing zijn. Toegegeven, ze zijn prijzig maar wel ontzettend handig.

Prijzen robot grasmaaier verschillen nogal

De prijzen van een robot grasmaaier lopen sterk uiteen. Ze zijn te koop voor iets minder dan 1.000 euro maar de duurdere kosten al snel 2 a 3.000 euro. De Belgische techsite ZDnet heeft verschillende robot maaiers onder de loep genomen. De Robomow RS612, de Honda (Miimo HRM-310) en de Husqvarna (Automower 330x) kwamen als goed uit de testen maar de prijzen liggen dan ook vanaf de 2000 euro tot boven de 3.000 euro voor de Husqvarna.

Een goed alternatief is de Robonow RS612 voor een prijs van rond de 1.900 euro. Nog steeds flink geprijsd maar wel een degelijke en goede machine. Jammer dat hij soms wat veel geluid produceert. Robonow was één van de eerste fabrikanten die met de robot grasmaaiers op de markt kwamen en hun ervaring staat garant voor een goede kwaliteit.

Een goed geprijsde grasmaaier is de Worx Landroid. Deze kost rond de 1000 euro en komt als handig en goed uit de testen. Hij maait het gras goed, maakt weinig geluid en is licht in gewicht. De Worx gaat wel regelmatig zelf naar zijn oplaadstation om bij te laden want de accu heeft geen hoge capaciteit. Maar ondanks dat hij er dan iets langer over doet, je hebt er verder geen omkijken naar.

Gras maaien in eigen tuin

Uiteraard is het niet de bedoeling dat de robot grasmaaier het gras van de buren mee gaat maaien of dwars door de borders gaat. Wanneer je éénmaal het gazon hebt afgebakend met perimeterdraad zal dit ook niet gebeuren. De robot blijft vanzelf binnen het gebied waar de draad omheen is gemaakt. Dit draad kun je of vastpinnen in de grond of het wordt iets ingegraven zodat je het niet kunt zien. Hoe dan ook, het gras moet toch gemaaid worden. Een keus die je dan zelf moet maken. Een robot grasmaaier, heeft zeker voor mensen die het lastig vinden, grote voordelen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.