Dark Mode On / Off

Hoe je je website veilig en betrouwbaar host

We zijn steeds meer online en kiezen steeds vaker voor een eigen website. Hierbij kan het gaan om een bedrijfswebsite, een website voor een club of vereniging of een persoonlijke blogpagina. Juist door dit vele gebruik ligt er ook veel gevaar op de loer. Daarom is het belangrijk om te investeren in extra beveiliging van je website. Goede hosting is één van de beste manieren om je website te beveiligen tegen kwaadwillenden.

Kies een betrouwbare hosting provider

Heb je geen sloten op je huis hebt en staan de deuren wagenwijd open? Dan kan iedereen zo naar binnen lopen en al je bezittingen meenemen. Er is dan ook haast niemand die dit doet. Bij webhosting is het eigenlijk niet anders. De informatie van je website moet op veilig en betrouwbaar opgeslagen worden, bij voorkeur in Nederland. Zo ben je zeker van de juiste bescherming en voorkom je dat de gegevens van jou en je klanten of bezoekers in verkeerde handen komen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare hosting website.Gebruik sterke wachtwoorden

Een goed wachtwoord is nog sterker dan een stevig slot op de voordeur. Door een sterk wachtwoord te kiezen kun je ongeoorloofd binnendringen op je website zo veel mogelijk voorkomen. Gebruik daarom nooit iets simpels als je naam of je favoriete sportclub als wachtwoord, want dit is veel te makkelijk te raden. Ook een eenvoudige combinatie als abc123 of qwerty is natuurlijk geen goed idee. Kies in plaats daarvan liever een lang wachtwoord met een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik zeker nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites of diensten. 

Maak regelmatig een back-up van je website

Bij veel websites platforms kun je eenvoudig online een back-up maken, maar natuurlijk is het veiliger en verstandiger om op meerdere plaatsen een kopie te bewaren. Bewaar je back-up bij voorkeur op minimaal twee plekken. Dit kan fysiek op een harde schijf of usb-stick, maar ook in de cloud. Zorg er wel voor dat deze cloud helemaal losstaat van je hostingplatform. Verder is het natuurlijk belangrijk om de back-up regelmatig te vernieuwen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten hosting?

Een hele populaire manier van webhosting is WordPress hosting. Het voordeel van deze vorm is dat het ontzettend makkelijk in het gebruik is, zelfs voor beginners. Ook kun je heel eenvoudig extra’s toevoegen, zoals plug-ins en thema’s. Een nadeel kan zijn dat je regelmatig updates moet doorvoeren, waardoor je er weer extra tijd aan kwijt bent. Je kunt ook kiezen voor een Virtual Private Server (VPS). Dit heeft als voordeel dat het goedkoop is en dat je het helemaal naar jouw smaak kan inrichten. Het nadeel is dat een VPS minder geschikt is voor beginners. Ook shared hosting is erg betaalbaar, maar het heeft als minpunt dat je altijd afhankelijk bent van het verkeer op andere websites. Jouw website kan hierdoor trager worden.

Ben je klaar om jouw prachtige website te laten hosten? Dan kun je terecht bij diverse betrouwbare en zeer veilige hosts, zoals bijvoorbeeld transip.nl. Vergelijk en kijk rustig rond om de perfecte hosting voor jouw website te vinden!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen