Dark Mode On / Off

Hoe krijg je meer vlinders in de tuin?

Sommige soorten beplanting hebben aantrekkingskracht op vlinders.

De eerste koolwitjes en citroenvlinders zijn al weer waargenomen in de tuin. Toch zijn er in Nederland nog veel meer vlindersoorten. Wil je ze graag in de tuin dan kun je daar zelf wel iets aan doen. Ga in de tuin wat waardplanten aanplanten zoals, klaversoorten, brandnetel, klimop, hulst en hop. De rups eet van deze planten en de vlinder legt er zijn eitjes.

Zet ook nectarplanten in de tuin. Je kunt kiezen voor de vlinderstruik (Buddleja), lavendel, hemelsleutel, herfstaster of Koninginnekruid. Ook enkelbloemige afrikaantjes lokken de vlinders. Dieren houden niet zo van een netjes aangeharkte tuin, voor hen hoeft alle snoeiwerk ook niet zo nodig.

Een klein beetje rommel in de tuin zorgt er ook voor dat vlinders kunnen overwinteren en een plekje vinden om rustig in het zonnetje op temperatuur te komen.

En ook met name egels en vogels vinden het fijn om tussen het blad- en snoeiafval te wroeten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen