Dark Mode On / Off

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker de kwaliteit van je bed is

Gezond slapen is een voorwaarde voor gezond leven. Wie geen goede nachtrust heeft, kan overdag niet goed presteren. Zeker wanneer de jaren gaan tellen, is goed slaapcomfort essentieel. De vraag is natuurlijk welk type bed je in de tweede helft van je leven het beste kunt aanschaffen. Veel mensen blijken te kiezen voor een boxspring en dat is niet zonder reden. Het komt echter niet alleen aan op de keuze voor een bepaald soort bed. Met name de keuze voor het matras luistert zeer nauw.
 

Verschillende eigenschappen

Wanneer je onwetend bent over de verschillende soorten matrassen en hun specifieke eigenschappen, is het een lastige klus om de juiste keuze te maken. Online zijn diverse soorten matrassen te vinden, maar waar moet je precies op letten? Wanneer je bijvoorbeeld de collectie matrassen van Hbeds bekijkt, duizelt het je al snel van de verschillende termen. Pocketveren, traagschuim, koudschuim, polyether, enzovoort. Wat is de juiste keuze? Eigenlijk is dat heel erg afhankelijk van je eigen specifieke voorkeuren. Wil je een matras waarin je lekker kunt wegzakken, dan kies je voor traafschuim. Wil je juist een wat steviger matras, dan kunnen pocketveren de juiste keuze zijn. Vaak moet je het ook bij voorkeur eens zelf proberen in de showroom, voordat je tot een definitieve keuze komt.
 

Drukverlagend

Specifiek voor senioren is het verlagen van de druk op de gewrichten een fijne eigenschap van een matras. Om die reden kiezen veel mensen op leeftijd tegenwoordig voor traagschuim matrassen, juist vanwege dit specifieke detail. Zo’n matras zorgt ervoor dat het lichaam volledig tot rust kan komen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de ondersteuning van het lichaam zodanig is dat de doorbloeding goed kan blijven plaatsvinden. Het voordeel ervan is dat je gedurende de nacht minder vaak hoeft om te draaien in bed.
 

Bewegingsisolatie

Als je dan toch omdraait in bed, absorbeert het matras je bewegingen grotendeels. Dit houdt in dat een eventuele partner er weinig van zal merken, als je ‘s nachts anders gaat liggen. Ouderen slapen doorgaans al wat minder diep dan jongeren. Als er dan iemand naast je ligt te woelen, is dat over het algemeen niet bevorderlijk voor je eigen nachtrust. Dankzij traagschuim ben je van dit probleem verlost. Het product werd ooit ontwikkeld voor de ruimtevaart, maar bewijst ons in de slaapkamer ook een grote dienst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen