Dark Mode On / Off

Opslag: hoe kies je de juiste opslagruimte?

We hebben allemaal steeds meer bezittingen, maar soms heb je thuis gewoon te weinig ruimte om al die spullen kwijt te kunnen. Dan is het handig om eens te kijken of een externe opslagruimte iets voor jou is. Tegenwoordig heb je op dit gebied steeds meer keuze, bijvoorbeeld als het gaat om het formaat, de locatie en de faciliteiten van de opslag.

Wil je zelf een opslagruimte huren voor je sportspullen, meubels en andere overtollige huisraad? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn is het slim om niet meer ruimte te huren dan je nodig hebt. Daarnaast heb je misschien bepaalde eisen, zoals een stroomaansluiting of een bepaalde huurtermijn. Check dan van tevoren of dit mogelijk is bij de verhuurder van jouw voorkeur.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Voordat je direct een opslagruimte gaat huren is het belangrijk om helder te hebben hoeveel ruimte je precies nodig hebt. Misschien wil je alleen een paar meubels, de kerstboom en een paar verhuisdozen opslaan waar je thuis net geen plek voor hebt. In dat geval kun je het beste een kleine opslag huren. Wil je je volledige inboedel tijdelijk of voor langere duur extern opslaan, bijvoorbeeld in verband met een verhuizing of emigratie? Dan is het huren van een grote opslagbox een goed idee. Afhankelijk van jouw hoeveelheid spullen kun je kiezen voor een opslagruimte van 1m³ tot maar liefst 40m³.

Tijdelijke of langdurige opslagruimte huren

Het grote voordeel van opslagruimte huren bij een gespecialiseerd bedrijf is dat hier veel flexibiliteit is. Zo kun je een box huren voor een paar weken, een paar maanden of meerdere jaren. Bij een goede aanbieder kun je opzeggen wanneer je wilt, met een opzegtermijn van slechts enkele weken.

Welke faciliteiten heeft een opslagruimte?

De faciliteiten variëren per aanbieder, locatie en opslagruimte. Zo hebben sommige opbergboxen verlichting en een aansluiting voor elektra, terwijl anderen volledig kaal worden opgeleverd. Vrijwel alle verhuurbedrijven zorgen voor een goed beveiligd pand, dat niet alleen beschermd is tegen inbraak en diefstal, maar ook tegen regen en waterschade. Zo weet je zeker dat je spullen intact blijven. Verder zijn de panden doorgaans voorzien van camerabewaking en extra veilige toegang via persoonlijke pasjes. Je opslagbox wordt afgesloten met een persoonlijk cilinderslot.

De juiste locatie voor jouw opslag

Bij het huren van een externe opslagruimte is het natuurlijk wel zo handig als deze in de buurt is. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Schiphol of De Kwakel? Dan is het slim om te kiezen voor een centraal gelegen opslag Aalsmeer.

Een betaalbare opslagruimte vinden

Wil jij een externe opslag huren tegen de laagste tarieven? Vergelijk dan het aanbod en de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar. De kleinste boxen zijn doorgaans het goedkoopst, maar ze zijn niet altijd voldoende om al je spullen geordend op te slaan.

Al met al zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten bij het zoeken naar een geschikte opslagruimte. Wil je zeker zijn van de beste keuze? Dan is het verstandig om recensies van eerdere gebruikers te lezen. Zo weet je nog beter wat je kunt verwachten.

Aanbevolen artikelen