Veel datingsites houden zich tegenwoordig bezig met compatibiliteitsfactoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar je fysieke eigenschappen, je persoonlijkheidskenmerken en wat je leuk vindt om te doen. Het kan lijken alsof er ontzettend veel rekenwerk en data-matching plaatsvindt voordat je de kans krijgt om echt te communiceren. Hoewel dit prima kan zijn als je nieuw bent in de datingscene of op zoek bent naar een langdurige relatie. Maar het kan beperkend zijn als je een doorgewinterde dater bent en/of iets meer casual of kortdurend wilt. Als je de zaken meer aan het toeval wilt overlaten dan kun je kijken de dating-app Tinder voor 50 plus dating. Daar kun je zelf beslissen met wie je wel of niet wilt matchen door daadwerkelijk met gegadigden te praten. In plaats van te vertrouwen op een heleboel computeralgoritmen.
Inleiding Tinder voor 50 plus dating
Tinder is een app voor mobiele apparaten om te daten. Nadat je bent ingelogd met je Facebook-account, maakt Tinder je profiel aan. Het toont je daarna voorgestelde matches op basis van je informatie. Je kunt elke voorgestelde kandidaat “liken” of “negeren”. Als een van je voorgestelde matches jou ook liket, dan kun je met elkaar chatten.
Tinder is populair omdat het de wrijving uit het datingproces haalt en meer tijd overlaat voor daadwerkelijke communicatie. Dit in plaats van alleen maar naar een heleboel profieldetails of antwoorden op relatievragen te staren. In die zin is Tinder een soort ‘speeddating’-app die goed is voor mensen die op zoek zijn naar informele kortetermijndating. Het is dus niet ontworpen om langdurige relaties aan te gaan.
Hoe werkt Tinder: in 4 stappen
Stap 1:
Meld je aan voor een gratis Tinder-account via Facebook en start jouw profiel.
Als je een Facebook-account hebt, ben je eigenlijk helemaal klaar om Tinder te gebruiken. Download en installeer gewoon de gratis Tinder-app op jouw tablet of mobiele telefoon en log vervolgens in met jouw Facebook-accountgegevens. Tinder kopieert de informatie van je Facebook-profiel, zodat je direct een Tinder-profiel hebt.
Stap 2:
Presenteer jezelf door je Tinder-profiel op te fleuren met aanvullende informatie en foto’s.
Als je meer informatie en foto’s op je Tinder-profiel hebt, dan ben je makkelijker herkenbaar. Het betekent dat je potentiële matches een beter idee hebben of ze je leuk zullen vinden of niet. Voeg een miniatuurbiografie toe of enkele foto’s van jezelf terwijl je de dingen doet waar je van houdt. Je zal dan eerder de aandacht trekken van mensen waar je sneller mee klikt.
Stap 3:
Bepaal of elk van je potentiële Tinder-matches hot is of niet.
Op basis van de informatie in je Tinder-profiel en andere factoren (zoals je geografische locatie), toont Tinder je een lijst. Hierin staan mensen in wie je mogelijk geïnteresseerd bent. Bekijk hun profiel en als ze je aanstaan kun je ze “liken”. Zo niet, dan “negeer” je ze gewoon. Je kunt zelfs iemand “super liken”, zodat ze weten dat er wat jou betreft geen twijfel bestaat.
Stap 4:
Als je eenmaal bent gematcht met iemand op Tinder, dan kun je beginnen met chatten.
Als zowel jij als een andere Tinder-gebruiker elkaar “liken”, dan krijg je een match. Zodra je bent gematcht met iemand op Tinder, kun je beginnen met het heen en weer uitwisselen van berichten. Begin met een onderwerp waarin iemand geïnteresseerd is. Je kunt complimenten geven en iemands emoties aanspreken. Je ziet dan vanzelf waag het gesprek naartoe leidt. Als het dan goed klikt, dan kun je een echte date voorstellen.
De aanhouder wint
Er is geen garantie voor succes. Ook niet op Tinder voor 50 plus dating. Waarschijnlijk klinkt het beste advies je als een dooddoener in de oren. Maar ook hier geldt dat de aanhouder wint. Je kunt namelijk te maken krijgen met tegenslag zoals ghosting: je wordt niet meer beantwoord of geblokkeerd. Dit gebeurt vaak zonder dat jij weet waarom.
In plaats van aan je zelf te twijfelen, moet je de zaken omdraaien. Het zegt meer over de ander dan over jou. Het getuigt van onvolwassenheid en onvermogen tot communicatie.
Trouw aan jezelf
Blijf trouw aan jezelf. Er wordt gezegd dat degenen die slachtoffer zijn, eerder anderen gaan ghosten. Ook al wordt dit gedrag normaal gevonden, laat het niet je norm zijn. Het is nooit gemakkelijk om iemand te vertellen hoe je je voelt, vooral als het slecht nieuws is. Maar een snel afscheid is altijd beter dan oorverdovende stilte.
Dan heb je het lef om met je volle, authentieke zelf te verschijnen en respecteer je het dateringsproces. Blijf op koers en probeer mensen te vinden waar je echt mee kunt communiceren. Het beste wat je kunt doen om met ghosting om te gaan, is zo snel en volledig mogelijk verdergaan.