Dark Mode On / Off

50-plussers daten erop los

50plus singles daten erop los

50-plussers zijn trouw aan hun partner maar singles daten erop los

Senioren dates

Op Valentijnsdag zijn senioren niet heel actief, maar in het dagelijks leven daten ze er op los. Ze zijn steeds meer bezig met online daten, blijkt uit een recent onderzoek van Startpagina.nl, dat onderzoek heeft gedaan onder 1,5 duizend senioren.

Actieve liefdes

Ook al lijkt het dat huwelijken en relaties steeds sneller stuk gaan, Nederlanders boven de leeftijd van vijftig jaar zijn trouw aan hun partner. 88% staat niet open voor een andere relatie, mannen wel vaker dan vrouwen. Maar dit wil niet zeggen dat senioren niet meer actief zijn in de liefde. Júist wel. 88% van de senioren viert geen Valentijnsdag, maar 56% is nog steeds seksueel actief. 1 op de 30 zeventigers heeft het afgelopen jaar nog seks gehad. Hierbij is het opmerkzaam dat hoogopgeleide ouderen seksueel actiever zijn dan laagopgeleiden senioren.

Dating sites

Single senioren zijn actief op het internet om een nieuwe partner te vinden. 77% van hen is op zoek via datingsites. 50plusMatch, Relatieplanet en Tinder zijn het meest populair onder senioren. 62% van de bezoekers van datingsites zegt matches te hebben en zo een potentiële liefde te vinden.

Actieve dates

Wat doen senioren met hun dates? De meeste vijftigplussers, zeventig procent, geeft aan intimiteit belangrijker te vinden dan seks. 23% van de senioren vinden hun leeftijdsgenoten niet meer aantrekkelijk. Gelukkig is er ook nog een 21% die wel aantrekkingskracht voelt. Hoe ouder je wordt, hoe minder je je aangetrokken voelt tot leeftijdsgenoten. Hoogopgeleide singles daten online vaker op Parship en Lexa en laagopgeleiden en zeventigplussers vaker op 50plusMatch.

Valentijnsdag

Hoewel de meeste senioren geen Valentijnsdag vieren, is de meerderheid (78%) tevreden met de inzet van hun partner op deze dag. De populairste cadeaus zijn natuurlijk bloemen (45%), iets lekkers (35%) en verzorgingsproducten (22%).

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen