Dark Mode On / Off

Elektrische variant doet zijn intrede

producten worden vervangen door elektrisch

Steeds meer producten worden vervangen door elektrisch

Kun je door de bomen het bos nog zien op het gebied van de zogenaamde ‘e-producten?’. Alledaagse gebruiksvoorwerpen, waar nu een ‘e-’ voor is geplaatst, omdat het elektrisch is. Het helpt zeker het leven van de huidige generatie mensen te verbeteren. Hierbij een overzicht van de belangrijkste onderdelen die elektrisch zijn geworden.

E-mail

Een brief schrijven is er tegenwoordig niet meer bij. De e-mail heeft een groot gedeelte van onze post vervangen. Met een muisklik heb je je e-card verzonden en je e-card is in luttele seconden al aan de andere kant van de wereld.

E-reader

Geen boekenkasten meer vol met boeken, maar een E-reader waar je duizenden boeken kunt opslaan en lezen. Doordat een e-reader plat is, ook wel zo handig meenemen. Je neemt zo je gehele boekenkast thuis mee in één handzaam apparaat.

E-sigaret

Ook roken kan tegenwoordig elektrisch. Voor de verstokte rokers is dit wel zo gezond, want je kunt ook zonder nicotine roken of een smaakje toevoegen. Veel mensen zijn uiteindelijk al gestopt doordat ze zijn overgestapt op de e-sigaret.

E-ticket

Wil je een concert of evenement bezoeken? Geen uren meer in de rij staan voor een ticket, je kunt gewoon online een ticket bestellen en je ticket komt binnen in je e-mail. Op deze manier kun je ook tickets verkrijgen voor vliegtickets en treintickets.

E-rides

Talloze voertuigen zijn vandaag de dag elektrisch. De auto, de e-bike, de e-scooter en de de e-step. Het grote voordeel is dat de voertuigen fluisterstil zijn en er geen uitstoot van CO² meer plaatsvindt. Met een e-voertuig ben je ecologisch verantwoord bezig. Een e-bike houdt je fysiek gezond met een klein beetje hulp.

E-banking

Vooral de jongere generatie heeft nog nooit een bankgebouw van binnen gezien. Al je bankzaken kun je tegenwoordig gemakkelijk elektrisch doen. Daarbij heeft ook het online afrekenen in een e-shop een grote vlucht genomen.

E-health

Ook voor de medische wetenschap is het elektronisch maken van medisch apparatuur en hulpmiddelen een grote stap vooruit. Diagnoses kunnen op afstand gesteld worden en je kunt zelf anoniem online contact houden met een behandelend arts of zorgverlener.

E-Learning

Naar school gaan voor klassikaal les is al helemaal ouderwets. Gewoon thuis of waar dan ook achter je laptop om online les te volgen. Het bespaart je een hoop reistijd en ook geld en je studeert gemakkelijk op eigen tempo.

E-sports

Zelfs sporten wordt elektronisch, zoals voetbal of de elektronisch Olympische Spelen. Het is dan wel een sportwedstrijd online, waarbij je fysiek niet echt aan het sporten bent.

Bron: Pricewice

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.