Dark Mode On / Off

Duurzaam je huis verwarmen

woning verwarmen middels warmtepomp

Het duurzaam verwarmen van je huis, hoe doe je dat eigenlijk precies? Welnu, daar is niet één standaard manier voor. Duurzaam verwarmen kan op heel veel verschillende manieren namelijk. Een manier om dit te doen is met behulp van een elektrische warmtepomp.

Comfortabel besparen

Duurzaam verwarmen kan prima met een nieuwe cv-ketel. Bij de nieuwe generatie HR-ketels staat comfort voorop en bespaar je fors op de energienota. Berekeningen leren dat je wel zo’n tweehonderd euro op jaarbasis kunt besparen en dat elk jaar opnieuw. In het kader van de verduurzaming van de maatschappij kunnen deze moderne HR-ketels in een later stadium nog prima aangesloten worden op een warmtepomp.

Tot wel tachtig procent

Interessante ontwikkeling is dat al meer en meer Nederlanders kiezen voor een cv-ketel met een warmtepomp. Deze hybride systemen zijn ideaal om flink op gas te besparen. Bewezen is dat die besparing wel op kan lopen tot ruim tachtig procent. Het mooie is verder dat deze hybride systemen prima uit de voeten kunnen met de bestaande radiatoren. Bovendien krijgen mensen die voor een cv-ketel en warmtepomp kiezen een forse subsidie op de aankoopprijs.

Direct warm water

Dé manier om je huis duurzaam te verwarmen is echter de elektrische warmtepomp, meteen ook een keuze die het beste is voor het milieu. Met een elektrische Nefit warmtepomp ben je meteen klaar voor compleet energieneutraal wonen en bespaar je ook het meest. Uiteraard gelden ook voor de elektrische warmtepompen aantrekkelijke subsidies. Er zijn mensen die zich geen voorstelling kunnen maken van verwarmen middels een elektrische warmtepomp en nog erg hechten aan de zo vertrouwde cv-ketel. Maar: een elektrische warmtepomp kan en doet alles wat een ketel ook doet, namelijk het verwarmen van je huis en het zorgen voor warm water. De energie wordt door de warmtepomp uit de buitenlucht gehaald. Vervolgens wordt elke kilowatt stroom middels duurzame energie omgezet in liefst vier kW verwarmingsvermogen. De elektrische warmtepomp beschikt over een voorraadvat en dit betekent dat je ook direct heerlijk warm water tot je beschikking hebt als je onder de douche stapt.

Gekwalificeerde specialist

De Nederlandse producent Nefit geldt als voorloper op het gebied van duurzaam verwarmen. Uiteraard lichten ze deskundig voor en worden de meest moderne warmtepompen door en gekwalificeerde specialist op het gebied van warmtepompen geïnstalleerd. Dan weet je zeker dat je er heerlijk warmpjes bij zit.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen