Dark Mode On / Off

Waarop letten bij het kopen van een scootmobiel?

Waarop letten bij het kopen van een scootmobiel?

Als u door ouderdomsverschijnselen of ziekte niet meer goed ter been bent en u hierdoor uw mobiliteit verliest kan een scootmobiel uitkomst bieden. Hiermee kunt u zelfstandig weer op pad, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat een rit te inspannend is. Het is hierbij wel van belang dat u aan bepaalde punten aandacht besteedt wanneer u een scootmobiel wil aanschaffen. Hieronder geven wij in het kort weer welke aandachtspunten dit zijn.

Wat is het doel van uw scootmobiel?

Wanneer u besluit een scootmobiel te kopen is de eerste vraag die u voor uzelf moet beantwoorden: op welke manier gaat u de scootmobiel gebruiken? Er zijn namelijk scootmobielen die vooral zijn gericht op gebruik binnenshuis, buitenshuis of juist voor zowel binnen en buiten. Een scootmobiel die vooral is gericht op gebruik binnenshuis heeft doorgaans wat kleinere afmetingen met een kleine draaicirkel. Dit maakt de scootmobiel uiterst wendbaar. Een scootmobiel die vooral is gericht op buitenshuis gebruik is wat minder wendbaar maar biedt veel meer stabiliteit en een verder bereik. Ze zijn hiermee ideaal om buiten langere tochten te maken en over obstakels heen te rijden. Een scootmobiel voor binnen en buiten is een middenweg en heeft iets van beiden soorten.

Een standaard model of technische snufjes?

Gaat u voor het standaard model met een iets beperkte actieradius en snelheid, of wilt u liever iets sneller en verder gaan? De scootmobiel rijdt op een accu, bij het uitkiezen van een scootmobiel kan er vaak worden gekozen uit verschillende gradaties van accu’s. De verschillende types accu hebben invloed op de topsnelheid en de actieradius van de scootmobiel. Het is daarom erg belangrijk om van te voren na te denken over de routes die u rijdt, hierbij is het bijvoorbeeld van belang of u vaak door rustige gebieden rijdt of juist door een druk winkelcentrum. Hiernaast is het belangrijk om te bedenken of u vaak langere routes wilt afleggen of juist vaker korte ritjes. Bij veel scootmobielen kan u op elk gewenst moment de maximumsnelheid ook afstellen naar de omstandigheden.

Welke scootmobiel past bij u ?

Uiteraard bent u zelf degene die dat het beste kan bepalen. U weet zelf het beste waarvoor u de scootmobiel in het dagelijkse leven gaat gebruiken. Een scootmobiel die geschikt is voor gebruik binnen als buiten lijkt een ideale optie. Er kunnen echter ook nog andere aandachtspunten zijn die meespelen voor u. Misschien wilt u de scootmobiel ook wel meenemen op reis, dan is een opvouwbare scootmobiel die in de achterbak past wellicht de beste keuze. Ook als u regelmatig met de trein of het vliegtuig reist is een lichte opvouwbare scootmobiel een uitkomst. Voor andere zijn er weer andere overwegingen die van belang zijn. Zo is er voor de één meer behoefte aan een extra luxe en comfortabele stoel, is voor de ander juist de snelheid van belang en voor anderen wellicht de stabiliteit juist het allerbelangrijkst. Op Scootwijzer kunt u scootmobielen vergelijken, en degene vinden die bij u past.

Vergeet de accessoires niet

Persoonlijke accessoires zijn vaak onmisbaar op uw scootmobiel. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale houders beschikbaar zodat u uw stok of rollator eenvoudig mee kunt nemen. Gaat u naar de winkel dan biedt een boodschappenmandje uitkomst. Hiernaast zijn er nog allerlei nuttige accessoires die ervoor zorgen dat u ook onder mindere weersomstandigheden naar buiten kunt. Zo zijn er regencapes beschikbaar, dekens voor over uw benen, verwarmde handvaten of misschien wel een hele overkapping.

Er is kortom van alles mogelijk, er zijn vele types scootmobielen en vele accessoire-mogelijkheden, het is daarom zaak om goed na te denken op wat voor manier u de scootmobiel gaat gebruiken en denkt u hierbij ook aan de details voor u een beslissing maakt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.