Dark Mode On / Off

Huidkanker door teveel zonnen

Huidkanker door teveel zonnen

Vanaf eind jaren tachtig wordt door het KWF Kankerbestrijding een groot aantal campagnes gevoerd om mensen te wijzen op de risico’s van zonnen. De laatste jaren richt KWF Kankerbestrijding zich op kinderen en hun ouders of verzorgers met de zoncampagne ’Te veel zon is niet gezond’, waarin Sjonnie Shadow een rol speelt.

Ook te lange blootstelling aan de zon tijdens de kinderjaren en hoe vaak iemand is verbrand, lijken een rol te spelen voor het ontstaan van huidkanker. Hoe vaker kinderen verbranden, des te groter is de kans dat ze later huidkanker ontwikkelen.

Verstandig zonnen met een goede bescherming kan de groei van het aantal mensen met huidkanker stabiliseren of in de toekomst hierdoor afnemen. Zonnebaden is niet nodig om aan voldoende vitamine D te komen, regelmatig buiten zijn en gezond eten is genoeg.

Bron: Sjonnie Shadow
Bron: KWF

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen