Dark Mode On / Off

Koffie voorkomt het krijgen van jicht

Koffie voorkomt het krijgen van jicht

Jicht is een ziekte die een ontsteking veroorzaakt in een gewricht. Het meest komt dit voor in de grote teen. Jicht is erg pijnlijk en treft vooral 40-plussers met aanleg voor een gewrichtsaandoening.

Wie tenminste 4 koppen koffie per dag drinkt, heeft 40 procent minder kans op het krijgen van jicht. Dit is gebleken uit een Amerikaans-Canadees onderzoek onder 45.000 mannen.

De mannen in het onderzoek werden 12 jaar lang gevolgd en onderzocht. Ze moesten allemaal een bepaald eet- en drinkgedrag aanhouden. De mannen bleken het best beschermd tegen jicht als ze minimaal 6 koppen koffie per dag dronken. In dat geval werd de kans verlaagd met 59 procent.

Het effect was het grootst bij gewone koffie, maar werd ook wel vastgesteld bij cafeïnevrije koffie. Thee en cola, die ook cafeïne bevatten, hadden in het geheel geen invloed.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen