Dark Mode On / Off

Op een gezonde manier een paar jaartjes ouder worden

een paar jaartjes ouder worden

Graag willen we allemaal op een gezonde manier een paar jaartjes ouder worden en als het kan de verouderingsverschijnselen zien te voorkomen. Wat kunnen we zelf doen?

Voeding is erg belangrijk ook als je al aardig op leeftijd bent. Eet zo gevarieerd mogelijk. Veel ouderen vinden het eten niet meer zo belangrijk en lopen daardoor de nodige voedingsstoffen mis. Gezondheidsproblemen en psychologische stoornissen zijn het gevolg.

Blijf dagelijks in beweging om spierzwakte, spierstijfheid en botverlies te voorkomen. Het lichaam fit houden kan al door gewoon de trap te nemen, in de tuin werken, of creatief bezig te zijn. Blijf je van alles ondernemen dan kan dat ook allerlei ziekten als diabetes en zelfs kanker voorkomen.

Blijf altijd nieuwsgierig. Het is een goede manier om de hersenen in conditie te houden. Kruiswoordpuzzels, lezen, schrijven en spelletjes zijn allemaal goede vormen van hersengymnastiek. Ook kun je je aansluiten bij een toneelvereniging, naar de radio luisteren en eens wat vaker een bioscoopje pakken.

Vecht tegen afzondering en eenzaamheid. Kontakt onderhouden met de familie, buren en kennissen is erg belangrijk of sluit je aan bij een vereniging of doe vrijwilligerswerk.

Doet zich een probleem voor, zoek dan hulp en ga geen medelijden opwekken. Blijf optimistisch en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet, ook als je de negentig bent gepasseerd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.