Dark Mode On / Off

Kaas en koffie wordt erg gemist tijdens vakantie

Tijdens een vakantie in het buitenland wordt een broodje kaas en een kop koffie (of melk) erg gemist door de Nederlandse vakantieganger. Uit wereldwijd onderzoek van boekingssite Hotels.com geeft 30 procent van de Nederlanders aan dat het oer-Hollandse ontbijt erg wordt gemist.
Ongeveer de helft van de ondervraagden heeft weleens etenswaren meegenomen naar hun buitenlandse vakantiebestemming.

Toch kunnen we wel zonder

De echte Hollandse warme maaltijd of snacks worden niet als een gemis ervaren. Hiervoor brengt men graag een bezoek aan de plaatselijke restaurants. Bij de keuze van een vakantiebestemming wordt niet zozeer gelet op de lokale keuken.

Dertig procent van de ondervraagden heeft weleens landen bezocht om te kunnen genieten van de lokale specialiteiten. Nederlanders zijn gek op de Italiaanse keuken en de Spaanse tapas. Wijn- en champagne liefhebbers gaan veelal naar Frankrijk.

Zo af en toe wordt ook weleens iets anders geprobeerd. Krokodillenvlees en in Azië de gebakken sprinkhaan evenals de stierenballen in Spanje, worden door de Nederlandse vakantieganger beoordeeld op hun smaak. Of deze daarna ook op de Nederlandse tafel wordt geserveerd valt echter te betwijfelen.

Bron: Hotels.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen