Dark Mode On / Off

Kampeervakantie populair in Meivakantie 2013

Een op de drie Nederlandse campingliefhebbers gebruikt de extra lange meivakantie om er een paar dagen tussenuit te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat Vacanceselect en Campingnavigator (voorheen Campingwijzer) hebben laten uitvoeren onder ruim 1000 Nederlandse vakantiegangers.

Het vinden van de ideale kampeervakantie gebeurt steeds vaker online. 78% van de kampeerders raadpleegt het internet in de zoektocht naar een geschikte camping, 16% gebruikt hiervoor een smartphone of een tablet – een percentage dat jaarlijks toeneemt en naar verwachting de komende jaren flink zal blijven stijgen.

Met de nieuwe website www.campingnavigator.com speelt Campingnavigator in op de trend dat kampeerders steeds meer met mobiele devices op zoek zijn naar een camping. De tabletvriendelijke website maakt het vinden van een vakantieplek gemakkelijker en plezierig. De site biedt veel land- en regio-informatie, maar vooral ook vakantie-inspiratie in de vorm van campingfoto’s. Daarnaast voorziet www.campingnavigator.com in een innovatief zoeksysteem waarmee de kampeerders de voor hen meest geschikte vakantie locatie snel en eenvoudig kunnen vinden.

Een bijzondere extra mogelijkheid is het zoeken naar huuraccommodaties op campings: 39% van de kampeerders geeft aan in voor- of naseizoen regelmatig een compleet ingerichte vakantie accommodatie op de camping te huren, en er in de zomer massaal op uit te trekken met de eigen caravan, vouwwagen, kampeerauto of tent.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen