Dark Mode On / Off

Kampeerauto van het jaar 2012

Aantal campers in 10 jaar tijd verviervoudigd

De buscamper van Pössl – de 2WIN Style – is met een overtuigende meerderheid van stemmen uitgeroepen tot Kampeerauto van het jaar 2012. Pössl liet de medegenomineerde campers van Dethleffs, Hymer en PLA achter zich. De uitslag van de publieksverkiezing werd bekendgemaakt tijdens de laatste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Het beurspubliek en leden van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) bepaalden fiftyfifty de uitslag. Zowel de beursbezoekers als de camperaars van de NKC beoordeelden de gerestylde Pössl als de beste kampeerauto. Via een voorverkiezing op de website van de NKC waren twaalf campers geselecteerd voor deelname aan de eindronde.

Vier categorieën

Er waren vier categorieën: buscamper, alkoof, semi-integraal en integraal. In de vier categorieën eindigden op de eerste plaats: de buscamper van Pössl, de alkoof Dethleffs ALPA, de semi-integraal PLA S741 en de integraal Hymer Exsis-i. De categoriewinnaar met de gemiddelde hoogste score, de Pössl 2WIN Style, werd de Kampeerauto van het jaar 2012.

De Pössl 2WIN Style werd vooral geprezen om zijn nieuwe, innovatieve indeling, de prijs-kwaliteitverhouding en de goede ergonomie. Ook de ledverlichting, het toilet en de doucheruimte werden als zeer goed en vernieuwend ervaren. En zo won een camper die al wat jaartjes meedraait, na een ingrijpende restyling. Vorig jaar werd de integraal van Adria, de Sonic I 700 SP, eerste.De verkiezing werd voor de vijfde keer gehouden en is een initiatief van de NKC en de beursorganisatie VNU Exhibitions.

Aantal campers groeit hard

Steeds meer mensen ontdekken de kampeerauto als een recreatiemiddel. De camperbranche kent de laatste jaren een groei van meer dan 10 procent. Het aantal campers in Nederland is in de afgelopen tien jaar bijna verviervoudigd, van bijna 20.000 in 2001 tot ongeveer 71.747 nu.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen