Dark Mode On / Off

Kamperen met een ebike: de perfecte combinatie voor een actieve vakantie

Er zijn verschillende manieren om je vakantie door te brengen. Kies je voor kamperen, dan ben je flexibel als het gaat om het kiezen van de locatie en de tijd die je op een plaats doorbrengt. Wil je de auto zo min mogelijk gebruiken? Neem dan je ebike mee.

De voordelen van kamperen met een ebike

Houd je ervan om tijdens je vakantie op je gemak de omgeving te ontdekken? Als je met de auto op pad gaat, is de kans groot dat de details je onderweg ontgaan. Je rijdt er te snel langs. Of je moet zo op het verkeer letten, dat je geen kans hebt om te genieten van de dorpspleintjes of de bijzondere bloemen die langs de weg groeien.

Met je ebike trek je er ontspannen op uit. Daarbij maakt het niet uit of je door de heuvels fietst, want dankzij de elektrische ondersteuning trap je moeiteloos door. Het is een prima manier om een actieve vakantie te houden en daarbij ook nog eens duurzaam onderweg te zijn.

Hoe kies je de juiste ebike voor je kampeervakantie?

Een ebike is er in verschillende uitvoeringen. Je hebt fietsen die alleen een trapondersteuning hebben of volledig elektrisch aangedreven zijn. Welke fiets je kiest, is afhankelijk van je conditie en het landschap waar je gaat fietsen. Is dat overwegend vlak en goed geasfalteerd, dan volstaat een trapondersteuning vaak. Voor heuvelachtig landschap of voor een gebied met zandpaden is het gemakkelijk als je fiets het zware werk onderweg van je overneemt.

Let daarbij wel op de capaciteit die de accu van de fiets heeft. Ga je lange fietstochten tijdens de vakantie maken? Dan is het natuurlijk noodzakelijk dat je op een opgeladen accu een flink aantal kilometers kunt rijden.

Wat is de ideale kampeeraccommodatie?

Het kamperen maak je zo eenvoudig of zo luxe als je zelf wilt. Kies je voor een tent dan heb je alleen slaapruimte of er is nog plek voor een kookstel en wat stoelen. Een caravan heeft het voordeel dat je eigenlijk niets meer hoeft te doen als je eenmaal op de camping aangekomen bent. Je koppelt de caravan los en zet deze waterpas. Vervolgens rust je ontspannen in je stoel uit van de reis.

Welke accommodatie je kiest, is afhankelijk van je eigen voorkeur. De kosten kunnen hier tevens een rol bij spelen. Dat begint al bij de aanschaf. De prijzen van tenten zijn lager dan de prijzen van caravans. Bovendien is het verstandig om een caravan te verzekeren. Om hierbij kosten te besparen, kun je je caravanverzekering vergelijken. Een ander kostenverschil is dat je voor een standplaats voor de tent meestal minder betaalt dan voor een caravanstandplaats.

Goede voorbereiding van je kampeervakantie

Neem tijdens een kampeervakantie zo min mogelijk kostbare spullen mee. Voor het opbergen van waardevolle documenten of je mobiele telefoon installeer je in de caravan een kluisje.

Je ebike is eveneens een waardevol bezit. Zorg er daarom voor dat deze tijdens de vakantie goed verzekerd is. Het beste is om ook de ebike verzekering te vergelijken. Dan weet je welke calamiteiten er tijdens een vakantie verzekerd zijn en wat de kosten daarvoor zijn.

Aanbevolen artikelen