Dark Mode On / Off

Bureaustoelen voor ouderen: wat is belangrijk?

Een goede bureaustoel voor ouderen biedt comfort en ondersteuning. Als je een jaartje ouder wordt, worden je spieren minder sterk. Daardoor kan het een uitdaging zijn om met gemak langere tijd in een bureaustoel door te brengen. Tegelijk wil je graag op de computer blijven werken, online het nieuws bekijken en je bankzaken regelen, en mailen met je familie en vrienden. En dat doe je het makkelijkst vanuit de juiste bureaustoel voor senioren. Dit zijn drie tips om de perfecte kantoorstoel voor jouw situatie op het spoor te komen.

Kies voor een verstelbare, ergonomische bureaustoel

Een moderne ergonomische bureaustoel is op veel verschillende manieren af te stellen op de lengte en lichaamsbouw van de gebruiker. Daardoor wordt de belasting van het zitten goed verdeeld over de hele stoel. Bovendien stellen deze ergonomische bureaustoelen je in staat om een gezonde houding aan te nemen. Deze stoelen hebben een verstelbare zitting, een kantelbare rugleuning, een speciale lendensteun en armleuningen waarvan de hoogte aanpasbaar is. Met zo’n stoel kan de ideale zithouding worden gevonden. In het kort komt die op het volgende neer: de voeten staan plat op de grond, de rug wordt volledig ondersteund door de zitting, de holte van de rug rust op de lendensteun, en de ellebogen maken een hoek van 90 graden met de bovenarmen.

Bekijk de speciale bureaustoelen voor speciale behoeftes

Een oudere met een handicap of aandoening is vaak gebaat bij bureaustoelen speciaal voor die doelgroep. Zo bestaan er stoelen met een speciaal gevormde zitting, die bedoeld zijn voor mensen met een chronische heupblessure of een heupprothese. Ze zijn extra stabiel en tot in de details af te stemmen om optimale steun te bieden aan deze gebruikers.

Andere modellen hebben een vulling van hoogwaardig schuim en een zeer zachte bekleding – ideaal voor personen met zwakke spieren. Mensen met incontinentieklachten zijn gebaat bij een stoel met een hygiënische bekleding van kunstleer. En ook gebruikers met scoliose of een hernia, die achter een bureau actief willen blijven, vinden tegenwoordig een reeks uniek op hun condities afgestemde stoelen.

Schaf extra thuiszorgmiddelen voor de stoel aan

Als het langere tijd zitten zwaar valt, kan je er voor kiezen om je bureaustoel uit te rusten met thuiszorgmiddelen. Iedereen heeft andere behoeften, en de keuze is groot. Een populaire toevoeging aan een stoel is een zitschijf die de rugspieren en de bovenbeenspieren ondersteunt en versterkt. Een nuttig hulpmiddel voor mensen met rugklachten is een extra rugsteun die in de stoel kan worden geplaatst. En ook een voetsteun kan, door de benen iets verder omhoog te plaatsen, lage rugklachten verminderen en kramp voorkomen. Een nekkussen van traagschuim geeft dan weer steun aan de kwetsbare nek en kan schouderpijn verminderen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om een stoel beter af te stemmen op de behoeften van het individu.

Ouderen die zo lang mogelijk aan een bureau willen werken hebben nu een brede reeks keuzes. Zij kunnen kiezen voor een comfortabel, gezond ergonomische model waarin iedereen lekker zit, en ook voor stoelen voor speciale doelgroepen en voor extra hulpmiddelen die aan een bureau werken makkelijker maken. Een goede, fijne bureaustoel kopen ligt tegenwoordig binnen het bereik van praktisch elke senior.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen