Dark Mode On / Off

Lekker weg in eigen land? Kies voor Friesland!

waterland friesland

Soms wil je er gewoon wel eens lekker uit. Even weg uit de eigen omgeving en heerlijk genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Veel mensen kiezen er dan voor om een bezoek te brengen aan de Wadden, de kust of de Veluwe. Maar die mensen missen écht iets! Een van de meest ondergewaardeerde provincies van Nederland is namelijk Friesland. En juist daar is zoveel moois te zien en te beleven!

Het begint al met de reis

Woon je in het oosten van het land, dan is het een kwestie van naar het noorden en een beetje naar het westen rijden en dan ben je al in het schitterende Zuidwest Friesland. Kom je uit het westen? Dan heb je de keuze. Je kunt onder het IJsselmeer door rijden, maar nog veel leuker is het om via de Afsluitdijk te gaan. Deze dijk verbindt Noord-Holland en Friesland en zodra je bij Den Oever deze dijk op gaat, heb je het vakantiegevoel al te pakken.

Waar ga je overnachten?

Zuidwest Friesland heeft alles. Mooie stadjes, waaronder 7 van de Elfsteden-stadjes, schitterende wandel-, fiets- en vaarroutes, meer dan 100 dorpen en dorpjes en meer dan voldoende overnachtingsmogelijkheden. Een vakantiehuis Friesland huren is, online, zo geregeld. Je hebt dan de vrijheid om te doen en te laten wat je wilt. Je eigen huisje, maar dan niet thuis. Wil je de hond mee? Vaak kan dat. Wil je met het hele gezin, inclusief (klein) kinderen en aanhang een weekendje weg? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Wil je er met z’n tweetjes even lekker op uit? Je raadt het al, ook dat is geen probleem. Neem vooral de tijd om de site en alle mogelijkheden te bekijken.

Wat ga je doen?

Zuidwest Friesland staat bol van de activiteiten. Je kunt ervoor kiezen om zelf een wandeling of fietstocht uit te stippelen, maar er is zoveel meer te doen! Als je toch online op zoek bent naar een vakantiewoning, dan kun je ook even een bezoekje brengen aan VVV Waterland van Friesland. Je ziet daar al snel wat er allemaal te doen is in de periode dat jij in de provincie bent. Sterker nog, je kunt op de activiteiten je data aanpassen.

Wanneer ga je?

Friesland staat natuurlijk bekend om de vele meren en dus om de zomerse activiteiten. Maar Friesland, en dan met name Zuidwest Friesland, is ook uitermate geschikt om in de winter en het vroege voorjaar te bezoeken. Elk seizoen is daar mooi en er is zoveel te doen. Je hebt best kans dat je met één bezoekje nog lang niet alles hebt gezien en dat je nog eens terug wilt gaan. Het maakt niet uit in welk jaargetijde je Zuidwest Friesland bezoekt, het is er altijd schitterend!

Bron afbeelding: VVV Waterland van Friesland / ThomasVaer Fotografie

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen