Dark Mode On / Off

Groot-Frieslandpad, Wandelroute van het Jaar 2017

Groot-Frieslandpad

Groot-Frieslandpad loopt van Bergen aan Zee tot aan het Duitse Leer.

Op de Fiets en Wandelbeurs in Gent is het Groot-Frieslandpad gekozen tot  Wandelroute van het Jaar 2017. Wandelnet heeft hiermee voor de derde keer de wandeltrofee gewonnen. In 2010 kreeg Wandelnet de trofee voor de Streekpaden Stelling van Amsterdam en in 2013 voor De Brabantse Wal.

Terug in de tijd

Het Groot-Frieslandpad loopt door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken. Al wandelend keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met de huidige provincie Noord-Holland één geheel vormden. De route gaat dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren via Hindeloopen, Workum en IJlst naar Sneek. De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse plaatsje Leer.

De gids van het Groot-Frieslandpad is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en de (reis)boekhandel. De route is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de provincies Noord-Holland en Friesland, de gemeentes Aa en Hunze en Noordenveld, en dankzij de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers. Initiatiefnemer van de route is vereniging TeVoet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen