Khaled Hosseini – De Vliegeraar

Khaled Hosseini - De Vliegeraar

Khaled Hosseini | Het verhaal van De Vliegeraar begint in Afghanistan.

Het verhaal van De Vliegeraar begint in Afghanistan. Amir groeit daar op bij zijn welgestelde vader en krijgt alles wat zijn hartje begeert. Tijdens zijn jeugd trekt hij veel op met zijn hulpje Hassan. Totdat er iets verschrikkelijks gebeurt waardoor de relatie tussen Amir en Hassan voorgoed verandert.

Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

Dit verhaal is erg sterk opgebouwd en werkelijk adembenemend. Zelf had ik het boek binnen enkele dagen uit. Als je er eenmaal in begint, kun je niet meer stoppen. Aan het einde krijgt het verhaal een erg verrassende en tevens schokkende wending.

Uitg. De Bezige Bij