Dark Mode On / Off

Kies voor een vleugje nostalgie in het interieur van je woning

De woning van een 50-plusser hoeft niet oubollig te zijn, zonder dat je uitsluitend voor moderne meubels moet kiezen. Wist je dat het toevoegen van een vleugje nostalgie past tussen de interieurtrends voor het najaar van 2023? Steeds meer huishoudens kiezen voor het gebruik van elementen van vroeger, zoals bijvoorbeeld een fraaie landkaart ter decoratie van de wand. Of denk aan het op de kop tikken van een oud schoolstoeltje. De ideale plek om je (klein)kinderen te laten spelen. Het is heel leuk om het interieur in huis regelmatig te vernieuwen. Zo blijft je huis als een sprankelend thuis aanvoelen en gaan ruimtes niet vervelen. Ook leuk: het bestellen van een spiegel op maat, om een kale plek op de muur op te vullen. Het gebruik van een spiegel biedt het voordeel, dat deze het natuurlijke licht van buiten door de ruimte verspreidt. 

Voorkom obstakels in het interieur in huis 

Naarmate je ouder wordt kan je mobiliteit afnemen. Je zal op termijn wellicht een rollator of wandelstok willen gebruiken om je veilig en comfortabel door de woning te bewegen. Bij aanpassingen aan het interieur van de woning van een 50-plusser kan het verstandig zijn om hier alvast rekening mee te houden. Ben je uitgekeken op het tapijt op de vloer? Kies in dat geval voor een vloerbedekking van pvc, laminaat of bijvoorbeeld hout. Harde vloeren bieden minder weerstand aan de wielen van een rollator. Daarbij zijn deze harde vloeren makkelijker schoon te houden dan een vloerbedekking van tapijt. 

Kies bewust voor een brede deurpost 

Niet alleen een harde vloer is een verstandige, veilige keuze voor later. Datzelfde geldt voor de bewuste keuze voor een brede deurpost tussen de woonkamer en hal of bijvoorbeeld de overloop en je slaapkamer. Je wilt makkelijker door deuren kunnen manoeuvreren met een rollator. Brede deurposten dragen hieraan bij. 

Natuurlijke, duurzame materialen in je interieur verwerken 

Zoek bij het toevoegen van een vleugje nostalgie aan je interieur naar bijvoorbeeld houten objecten. Het gebruik van natuurlijke, duurzame materialen is een andere interieurtrend van 2023. Niet alleen hout is een populair materiaal, datzelfde geldt voor materialen als composiet en graniet. Ze worden veel gebruikt voor aanrechtbladen en bijvoorbeeld de vensterbank. Het zijn materialen die lang mooi blijven en makkelijk te onderhouden zijn. Specifiek voor hout geldt dat je dit op kunt schuren bij lichte krasjes of soortgelijke beschadigingen. Zet het hout vervolgens opnieuw in de lak om het meubel als nieuw te laten lijken. 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen