Dark Mode On / Off

Laat ogen regelmatig controleren

Laat ogen regelmatig controleren

Veel plussers krijgen te maken met het feit dat men van dichtbij steeds moeilijker kan zien. Gelukkig kan dat goed opgelost worden met een leesbril. Het blijft evengoed verstandig om met enige regelmaat de ogen te laten controleren op eventuele aandoeningen om ernstige problemen vroegtijdig te kunnen opsporen.

Staar is een nogal veel voorkomende aandoening. Voor in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Bij het ouder worden, wordt deze lens minder helder. Gevolg is dat je waziger gaat zien en dat alles grauw van kleur wordt. Hoewel veel ouderen ermee te maken krijgen heeft niet iedereen last van staar.

Een andere oogziekte is glaucoom. In dit geval gaan de zenuwvezels van de oogzenuw langzaamaan verloren en ontstaan er blinde vlekken. Deze ziekte moet goed worden behandeld anders worden deze vlekken groter en gaat men minder scherp zien.

Ogen zijn een kostbaar goed, dus wees er zuinig op. Een regelmatige controle is een must.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen