Houdbaarheid levensmiddelen.
Om maag en darm problemen te voorkomen moeten levensmiddelen veelal in de koelkast worden bewaard. Maar ook in de koelkast zijn de producten niet onbeperkt houdbaar. Onderstaand een richtlijn in oplopende houdbaarheid.
- Filet americain: op de dag van aankoop eten
- Gehakt, hamburgers en andere soorten gemalen vlees: 1 dag
- Gesneden groente: 1 dag
- Aardappels (voorgegaard): 1 dag
- Huzaren- en eiersalade: 1 dag
- Gebak met slagroom: 1 dag
- Vis: 1 tot 2 dagen
- Rundvlees, varkensvlees en kip: 2 dagen
- Sla, andijvie, spinazie en andere bladgroenten: 2 dagen
- Melk, chocolademelk, vla en slagroom: 3 dagen
- Kaas (plakken): 3 dagen
- Vruchtensap:3 tot 4 dagen
- Sperziebonen, wortelen en broccoli: 3 tot 5 dagen
- Karnemelk, yoghurt en kwark: 4 dagen
- Ham, kipfilet, boterhamworst: 4 dagen
- Cervelaatworst, bacon, rookvlees: 7 dagen
- Kaas (stuk) en smeerkaas: 7 dagen
- Witlof, bloemkool: 7 tot 10 dagen
- Belegen of oude kaas: 2 weken
- Margarine en halvarine: 4 weken
- Eieren: 5 tot 6 weken
- Mayonaise, fritessaus etc.: 3 maanden
- Tomatenketchup, curry etc.: 9 maanden
De bewaarwijzer van het Voedingscentrum bevat nog veel meer richtlijnen met betrekking tot de houdbaarheid. Niet alleen over bewaren in de koelkast maar ook hoelang u producten in de diepvries kunt bewaren. Bron: www.Voedingscentrum.nl