Dark Mode On / Off

Vliegen en bromvliegen weg door eucalyptusolie

Vliegen | Etensresten en afval goed afsluiten.

Vliegen zitten overal op en aan en verspreiden daardoor bacteriën. Dikke bromvliegen zijn begonnen als larve in rottend vlees (yagh). Zorg daarom dat etensresten, afval of ander organisch materiaal goed wordt afgesloten of opgeborgen.

Vliegen kunnen niet tegen tocht, laat de boel daarom lekker doorwaaien.

Als je de keus hebt tussen doodslaan met de vliegenmepper of zo’n kleverige strip, sla ze dan liever dood. Dat is wel zo diervriendelijk.

Vliegen houden niet van eucalyptusolie of muntolie. Veel blauw in huis houdt de vliegen buiten, ze zullen niet gauw op iets blauws gaan zitten.

Er zijn bloemen en struiken die vliegen op afstand houden. o.a. notenbomen en afrikaantjes.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.