Dark Mode On / Off

Levensmiddelen bewaren (niet te lang)

Houdbaarheid levensmiddelen.

Om maag en darm problemen te voorkomen moeten levensmiddelen veelal in de koelkast worden bewaard. Maar ook in de koelkast zijn de producten niet onbeperkt houdbaar. Onderstaand een richtlijn in oplopende houdbaarheid.

  • Filet americain: op de dag van aankoop eten
  • Gehakt, hamburgers en andere soorten gemalen vlees: 1 dag
  • Gesneden groente: 1 dag
  • Aardappels (voorgegaard): 1 dag
  • Huzaren- en eiersalade: 1 dag
  • Gebak met slagroom: 1 dag
  • Vis: 1 tot 2 dagen
  • Rundvlees, varkensvlees en kip: 2 dagen
  • Sla, andijvie, spinazie en andere bladgroenten: 2 dagen
  • Melk, chocolademelk, vla en slagroom: 3 dagen
  • Kaas (plakken): 3 dagen
  • Vruchtensap:3 tot 4 dagen
  • Sperziebonen, wortelen en broccoli: 3 tot 5 dagen
  • Karnemelk, yoghurt en kwark: 4 dagen
  • Ham, kipfilet, boterhamworst: 4 dagen
  • Cervelaatworst, bacon, rookvlees: 7 dagen
  • Kaas (stuk) en smeerkaas: 7 dagen
  • Witlof, bloemkool: 7 tot 10 dagen
  • Belegen of oude kaas: 2 weken
  • Margarine en halvarine: 4 weken
  • Eieren: 5 tot 6 weken
  • Mayonaise, fritessaus etc.: 3 maanden
  • Tomatenketchup, curry etc.: 9 maanden

De bewaarwijzer van het Voedingscentrum bevat nog veel meer richtlijnen met betrekking tot de houdbaarheid. Niet alleen over bewaren in de koelkast maar ook hoelang u producten in de diepvries kunt bewaren. Bron: www.Voedingscentrum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen