Dark Mode On / Off

Maak van voorlezen een feest

Voorlezen, beleef knusse momenten

Voorlezen, beleef knusse momenten met je kleinkinderen

Het is heel belangrijk om kinderen voor te lezen. Al op zeer jonge leeftijd kun je daarmee beginnen. Zorg dat je het boek dat je voorleest zelf ook leuk vindt.

Voorlezen, voor de Opa’s en Oma’s onder ons ook een leuke bezigheid om met je kleinkinderen knusse momenten te beleven. Neem er de tijd voor en zorg dat het rustig is in huis.

Voor de allerkleinsten is een paar minuten al genoeg en stel tussendoor ook wat vragen aan het kind, zo kom je erachter of hij of zij het boekje heeft begrepen. Door een boekje voor te lezen leren kinderen te luisteren, zich te concentreren en stil te zitten. Het is heel belangrijk voor een grotere woordenschat.
Het kind zal er later veel aan hebben als het regelmatig is voorgelezen. Wil je meer informatie over het voorlezen dan is er een boekje te koop:

Voorlezen kan iedereen hierin staan tips, ideeen en achtergronden over voorlezen.

Biblion. ISBN 90 768 3064 9. prijs 17,50 euro

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.