Dark Mode On / Off

Meer dan 1 waterbakje voor de poes

kat heeft aandacht nodig bij hoge temperaturen

Poes heeft niet genoeg aan één waterbak in het huis.

In de meeste huishoudens waar men ook de zorg heeft voor een poes, zie je vaak maar één waterbakje staan. In de regel is de drinkbak te vinden naast het bakje kattevoer of in de buurt van de kattebak.

Uitgerekend op plekken waar de poes liever niet drinkt. De poes zou graag zien dat zijn water ergens in huis op een rustig plekje staat en hij of zij geeft de voorkeur aan een niet te kleine waterbak. Wanneer de snor de rand niet kan raken drinkt het voor de poes veel prettiger.

Twee waterbakken

Daarnaast wordt veelal gedacht dat de poes aan één waterbak in huis wel genoeg heeft. Toch is dit niet zo. Voor elke in huis wonende poes moeten minimaal twee drinkbakken worden neergezet. Poezen hebben dagelijks behoorlijk wat drinkwater nodig. Een poes van 5 kilo heeft inclusief voeding, gemiddeld 225 ml water per dag nodig. Wanneer een poes te weinig drinkt ontstaan al snel gezondheidsproblemen.

Katten geven er de voorkeur aan dat wanneer ze door het huis wandelen, hier en daar een bakje water staat. Ze zijn dan sneller geneigd om daar ook van te gaan drinken.

Bron: De Telegraaf
Elles Nijssen

Aanbevolen artikelen