Dark Mode On / Off

Op zoek naar rust in de vakantie

Op zoek naar rust in de vakantie

Vakantie | Rust of floddergedrag

Eindelijk vakantie. Maar voor veel Nederlanders begint het lieve leven nu pas. In de buurt, op de camping of het vakantiepark zijn andere Nederlanders er ook aan toe. Echter, zij blijken hun vakantie op een andere manier te willen doorbrengen. De parkeerplaatsen worden snel gevuld met aankomend bezoek, de barbeque staat klaar en gezien de rook die er vanaf komt, was je even in de veronderstelling dat er een fikse brand gaande was. Wanneer alle gasten bij de buren zijn gearriveerd kan het feest beginnen. De (oorverdovende) muziek moet alle gasten in de stemming brengen en het onophoudelijk gekrijs van de aanwezige kinderen bewijst dat ook zij zich volop kunnen uitleven. Dat er ook nog andere mensen op de wereld rondlopen, ontgaat een ieder.

Ergernissen

Het blijkt één van de grootste ergernissen te zijn die Nederlanders meemaken tijdens hun vakantie. Nederland moet leefbaarder worden maar in de vakantieperiode is daar soms weinig van te merken. In De Telegraaf (aug-2011) wordt een opsomming gegeven van wat als meest onplezierig wordt ervaren in de vakantieperiode. Er bestaat geen twijfel over: het staat onomstotelijk vast dat het gegil, gekrijs en geschreeuw van kinderen als zeer ergerlijk wordt ervaren. Veel briefschrijvers vragen zich af waarom kinderen tegenwoordig een dergelijk ‘hypergedrag’ (mogen) vertonen. Anderen zijn met stomheid geslagen dat ouders van de gillende koters er niet zelf gek van worden. Maar ook reacties als ‘mijn kinderen mogen doen en laten wat ze willen’ zijn evengoed binnen gekomen.

Jammer dat in sommige gevallen de vakantie zo verziekt moet worden. De reisorganisaties springen hier al op in, met kindvrije parken. Ook komen er steeds meer campings, hotels en restaurants die weigeren kinderen toe te laten. Het wordt er dan niet gezelliger op maar wel rustiger. Het zou toch mogelijk moeten zijn, met een beetje goede wil, om met z’n allen een fijne vakantietijd te kunnen beleven?

Bron: De Telegraaf 08/2011

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen