Dark Mode On / Off

Auto nu kopen | Straks betalen

een nieuwe auto kopen

Een nieuwe auto kopen | Geen rente op autofinanciering aflossen.

Een nieuwe auto kopen en maar de helft (aan) betalen. En dan ook nog renteloos. Vrijwel elk merk auto is te koop met een financieringsregeling waarbij je in eerste instantie maar de helft hoeft te betalen. De andere helft betaal je dan pas over één of twee jaar zonder bijkomende rente.

Wie betaalt de rente?

De rente komt in deze constructie vrijwel altijd voor rekening van de dealer of de importeur. Daar is dus niks mis mee. Hoewel ook de importeur vanzelfsprekend moet verdienen aan de auto kan het wel zo zijn dat je daarom minder voor je ingeruilde auto terug krijgt. Het geld moet toch ergens vandaan komen. Voor mensen die het bedrag wel op de spaarrekening hebben staan maar toch gebruik maken van de uitgestelde betaling, kan deze vorm van financiering wel enigszins voordelig uitpakken. Zij kunnen hun spaargeld een tijdje langer laten staan, of een deposito nemen, en zo zelf de rente daarover ontvangen.

Wie het geld eigenlijk niet voorhanden heeft moet over één of twee jaar wel zien hoe hij het nog te betalen deel gaat aflossen. Hier kan dus wel een probleem ontstaan. Moet er dan alsnog een lening worden afgesloten dan betaalt de koper daarover al snel 16 procent aan rente extra.

Financieringen

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er veel gebruik wordt gemaakt van de autofinanciering die dealers aanbieden. Maar liefst 1,3 miljard euro staat nog open dankzij het financieren van auto’s. Dat betekent dat gemiddeld op elke auto nog 9.000 euro betaald moet worden.

De Nederlandse vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) pleit ervoor dat importeurs en dealers de consumenten goed en volledig voorlichten over de mogelijkheden die er zijn en over de eventuele gevolgen die het kan hebben.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen