Dark Mode On / Off

Snoeien bol-hortensia

Bol-hortensia snoeien

Bol-hortensia snoeien direct na de vorstperiode.

De bol-hortensia of boeren-hortensia is bij veel tuinliefhebbers een geliefde plant. Wanneer de plant éénmaal in bloei staat kan men dan ook maandenlang genieten van de prachtige grote bloembollen. De bol-hortensia is ook wel bekend bij mensen die vaak in de kerk kwamen. Vanwege zijn mooie bloemen werd deze soort veelvuldig gebruikt in grote bloemstukken die de kerk opsierden.

Snoeien

Staat de plant al een aantal jaren in de tuin dan kan het goed zijn dat het tijd wordt om deze te snoeien. De beste tijd hiervoor is medio maart – april. Direct nadat er geen nachtvorst meer voorkomt. Snoeien van de bol- of boeren-hortensia doet men om de plant te verjongen.

Begin met het tellen van het aantal takken. De oudste takken zijn te herkennen aan de donkergrijze bast. Knip van alle takken de helft weg. Begin met de oudste takken. De rest van de takken kun je laten zitten omdat hierin de knoppen zitten voor het volgende jaar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen