Dark Mode On / Off

Nieuw Streekpad: Elfstedenpad

Nieuwe Streekpad: Elfstedenpad

Nieuwe Streekpad: Elfstedenpad ‘De wandeltocht der wandeltochten’

Op 11 oktober 2017 presenteerden KWBN en Wandelnet de route en gids van het nieuwste Streekpad: het Elfstedenpad. Wandelaars kunnen nu niet alleen bij strenge vorst, maar op elke dag van het jaar de route langs de Friese Elfsteden afleggen. En met wandelschoenen is dat toch een stuk prettiger dan met Friese doorlopers.

Het parcours van de beroemde schaatstocht
De voorbereidingen voor het Elfstedenpad zijn al even bezig: eind 2014 ontvingen Wandelnet en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) van de Provincie Fryslân de opdracht voor het ontwikkelen van een wandelroute langs het parcours van de beroemde schaatstocht. Het Elfstedenpad volgt dit parcours zoveel mogelijk. Vaak loopt hij langs het water, maar wandelaars komen ook door uitgestrekte weidegebieden, langs de oevers van meren en door terpenlandschap.

46 goed bereikbare etappes
Het pad beslaat 283 kilometer en is opgedeeld in 46 etappes. Daarbij is rekening gehouden met bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Acht etappes liggen zelfs direct aan een treinstation. Door de bekende geel-rode markering is de route gemakkelijk te volgen.

Natuur, cultuur, beleving en historie
De combinatie van natuur, cultuur, beleving en historie staat centraal bij het Elfstedenpad. De route brengt je op plaatsen waar de schaatsers niet komen. Zo loopt het pad niet langs, maar juist door de vele kleine dorpen. In elke van de elf steden heeft de wandelaar de mogelijkheid om een (historische) rondwandeling te maken.

Wandelaars, stempelen maar!
De routegids is verkrijgbaar in de webwinkel van KWBN en Wandelnet en binnenkort in de (reis)boekhandel. Voorin deze gids vinden wandelaars een stempelkaart, waarmee zij al wandelend kunnen sparen voor een waardevolle herinnering. De route is financieel mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân.

Routemakers Johan Vellinga en Broer Adema ontwierpen de route.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.