Dark Mode On / Off

Nijmegen

Geschiedenis van Nijmegen wordt niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea.

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, waar de Romeinen woonden en Keizer Karel de Grote thuis was in zijn burcht; hij maakte van Nijmegen een keizerlijke stad. Hoog boven de rivier en temidden van bossen en heuvels werd een legerkamp gevestigd en tot op de dag van vandaag is het uitzicht overweldigend. De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea. Van Museum Het Valkhof tot Stadsbrouwerij de Hemel en van de Stratemakerstoren tot het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Gezellige terrassen, moderne winkelcentra en knusse winkeltjes maken Nijmegen met een gemoedelijke zuidelijke sfeer, tot een stad waar het goed toeven is.

Afrika Museum

Maak kennis met allerlei mooie en rijke Afrikaanse culturen. In het Afrika Museum in Berg en Dal kan dat. In het binnenmuseum kun je de prachtige collectie Afrikaanse kunstvoorwerpen bewonderen. In het buitenmuseum zijn enkele authentieke dorpjes uit verschillende Afrikaanse landen natuurgetrouw nagebouwd. Er zijn verhalenvertellers aanwezig, interactieve presentaties, zang- en dansworkshops en nog allerlei zaken die je actief betrekken bij deze museumervaring. Van 1 november tot 31 maart op maandag gesloten.

Museum Het Valkhof

Gelegen aan de rand van het prachtige Valkhofpark, ligt het museum Het Valkhof. Er lag hier ooit een Romeins legerkamp waar keizer Karel de Grote er later zijn burcht liet bouwen. Deze voorgeschiedenis vindt je absoluut terug in de fraaie collectie. Deze is gehuisvest in een levendig, licht en modern museum voor de kunst en archeologie. Neem ook absoluut de kinderen mee, want museum Het Valkhof heeft voor kinderen van alle leeftijden volop doe-mogelijkheden. Dit maakt ook voor hun het bezoek onvergetelijk!

Kabouterroute Beek-Ubbergen

Ubbergen (SPTU) heeft in samenwerking met Regionaal Bureau voor Toerisme KAN een kinderroute uitgegeven door het kastanjedal langs deze kabouters. De kabouterboom, enige tijd geleden nog in het nieuws vanwege een grote brand, staat centraal in de route. De sporen hiervan blijven nog jaren goed te zien maar de kabouters hebben toch hun intrek genomen.
Kinderen kunnen aan de hand van de kabouterroute kennis maken met kabouter Paddestoel en al zijn vriendjes. Zij wonen allemaal in het kabouterbos waar de aller aller dikste boom van Nederland staat: de kabouterboom. In het bos staan nog veel meer soorten bomen en daar valt nog een hoop over te leren. De kabouterroute vertelt niet alleen het verhaal van de kabouters maar kinderen kunnen tevens aan de hand van een aantal leuke bomenweetjes het een en ander leren over deze bomen.

muZIEum

Gloednieuwe donkerbeleving – op reis naar de stad van de liefde

Stel je ziet ineens helemaal niets meer? Welke invloed heeft dat op jou? Hoe breng jij het ervan af in de wereld van niet zien? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Stap in het pikkedonker en ervaar hoe het is om blind te zijn. Want hoe vind je die ene date op het terras en hoe gaat het in zijn werk als je met vrienden naar de bioscoop gaat, als je niet (goed) kunt zien? Hoe vind je de weg en hoe ga je om met obstakels op je route? Durf jij dit avontuur aan? Boek dan een van de belevingen.

Sint Stevenskerk

Wil je eens een keer een romaans-gothische kerk bezoeken? Dat kan nu in het centrum van Nijmegen. Boek nu een rondleiding en kom van alles te weten over de geschiedenis en het ontstaan van de kerk.

Informatie over hotels, attracties en musea, om maar enkele voorbeelden te noemen. De medewerkers helpen je graag op weg bij het ontdekken van stad en regio. Ga er gerust eens een kijkje nemen en ervaar zelf dat de medewerkers je op velerlei gebied van dienst kunnen zijn.

Nijmeegs Uitburo/VVV
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen