Dark Mode On / Off

Nieuwe pleister geeft bescherming tegen reizigersdiarree

Tips ter voorkoming van reizigersdiarree

Reizigersdiarree, wie heeft het nooit meegemaakt. Natuurlijk komt dit ook in eigen land wel voor maar vooral wanneer we in het buitenland onze vakantie vieren, is reizigersdiarree maar al te vaak de grote spelbreker. Je zult maar een bus-rondreis hebben en de diarree begint op te spelen. Verandering van klimaat, airco’s en ander voedsel zijn vaak de oorzaak van reizigersdiarree.

Er wordt momenteel een nieuw product getest welke tot nu toe gunstige resultaten laat zien. Een pleister met daarin een vaccin dat bescherming biedt tegen reizigersdiarree. De eerste testen van dit nieuwe product in Mexico en Guatemala zijn hoopvol. Reizigers die opzettelijk waren geïnfecteerd met veroorzakers van diarree, kregen nergens last van. Voorlopig komt de pleister nog niet op de markt omdat verdere testen nog volgen, maar er gloort hoop aan de horizon.

Tot het moment dat de pleister daadwerkelijk verkrijgbaar is moet je zelf de nodige maatregelen blijven treffen.

Voor elke maaltijd eerst de handen wassen en eveneens na elk toiletbezoek
Let er voldoende op dat je gezuiverd water drinkt of ga het eerst koken
Voor de maaltijd, borden, bekers en bestek nakijken of dit goed schoon is
Neem geen ongekookte melk, ijsblokjes en schepijs.
Wil je een ijsje, koop dan één die in verpakking zit
Bewaar geen drank en drink alleen uit een fles of verpakking
Groente eerst koken en fruit altijd schillen
Zorg dat voedsel zoals vlees en kip voldoende verhit is en koop niet zomaar bij straatstalletjes.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen