Dark Mode On / Off

Voorkomen van reisziekte

Voorkomen van reisziekte

Reisziekte is er nog geregeld de oorzaak van dat wat een leuke trip zou moeten worden, de reis flink kan verstoren. Reisziekte komt over het algemeen meer bij kinderen voor dan bij volwassenen omdat bij kinderen het evenwichtsorgaan nog niet helemaal is ontwikkeld. Toch zijn er ook nog voldoende volwassenen die er tegenop zien om een rit met de auto te maken, een vliegreis of bootreis te maken. Reisziekte uit zich in met name misselijkheid, duizeligheid, een erg vervelend gevoel en (neiging tot) braken.

Oorzaken reisziekte

Schommelingen en bewegingen zijn de oorzaak van reisziekte. De bewegingen zorgen voor prikkels in de hersenen. Hier bevindt zich het evenwichtsorgaan welke informatie over de bewegingen van het lichaam. Wanneer de reis wordt onderbroken zullen ook de klachten snel afnemen. De persoon in kwestie kan zich behoorlijk ziek voelen maar het raadplegen van een arts is overbodig, gezien de klachten redelijk snel overgaan.

Voorkomen van reisziekte

Wie vaak last heeft van reisziekte kan het beste een half uur voor aanvang van de reis een lichte maaltijd tot zich nemen. Geen koffie, geen vetrijke maaltijd en geen alcohol. Zorg tijdens de reis voor voldoende frisse lucht. Wie met de auto of bus reist kan het beste voorin gaan zitten. Onderbreek de reis minsten om de twee uur om even een eindje te wandelen en frisse lucht op te doen. Kinderen hebben vaak de neiging om in de auto een boek te lezen of om intensief met een computerspelletje bezig te zijn. Dit is af te raden. Een luisterboek zou wel kunnen. Zowel in de auto als in de bus kan men het beste naar buiten kijken. Bootreizigers nemen bij voorkeur plaats in het midden van het schip op een buitendek.

Toch last van reisziekte

Ondanks alle maatregelen toch last gekregen van reisziekte? Neem een koekje of een stukje droog brood, het kan het gevoel van misselijkheid wegnemen. Wanneer genoemde maatregelen geen baat hebben dan zijn er bij de apotheek of drogist medicijnen verkrijgbaar die helpen voorkomen dat iemand last van reisziekte krijgt. De meest effectieve tabletten zijn die waarin cinnarizine of meclozine in voorkomt. Ook worden de Primatour tabletjes veel gebruikt. Informeer altijd even bij de drogist of apotheek wat je het beste kunt nemen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.