Dark Mode On / Off

Eenvoudige tips voor een zorgeloze vakantie

Tips voor een zorgeloze vakantie

Het laatste wat je zal willen, is ziek worden tijdens je vakantie. Toch overkomt dit jaarlijks nog duizenden mensen. Enkele landen waar je zeker goed moet opletten zijn Egypte en Turkije. Vaak is het een gevolg van onoplettendheid en onwetenheid. Niet in alle landen gaat men even hygiënisch om met voedsel en ook is het drinkwater soms niet geschikt voor consumptie. Wanneer je ook maar enigszins twijfelt aan de kwaliteit van het water, gebruik dan flessen drinkwater. Natuurlijk is het lekker verkoelend om op een terrasje te zitten met een drankje waarin wat ijsblokjes zitten. Toch kun je beter vragen om een drankje zonder ijsblokjes. Deze worden ook vaak gemaakt van besmet drinkwater.

Koken en eten in het buitenland

Spoel groente en fruit even af met schoon water uit een fles. Zorg ervoor dat je de aardappels en groente snel gaat verhitten. Wanneer het eenmaal aan de kook is laat dit dan nog 15 minuten doorkoken. Zo worden eventueel aanwezige ziekteverwekkers gedood. neem altijd goed verhit voedsel en geen rauwkost of rauw vlees. Het vlees moet goed doorbakken zijn. Vis- en schaaldieren kun je beter niet gaan eten evenals een schepijsje. Heb je trek in een ijsje neem dan een voorverpakt ijsje. Bewaar etenswaren die kunnen bederven in de koelkast en zorg dat vliegen geen kans krijgen om erbij te kunnen.

Persoonlijke hygiëne

Met name in het buitenland, maar eigenlijk altijd, is het van belang de handen goed te wassen voordat je gaat eten of drinken. Ook na een bezoek aan het toilet is goed de handen wassen met water en zeep erg belangrijk. Nadien goed afdrogen met een schone handdoek. Het is altijd handig om op reis hygiënische doekjes bij je te hebben. Deze komen veelvuldig goed te pas. Met wat eenvoudig te nemen voorzorgsmaatregelen kun je een boel ellende in de vakantie voorkomen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen