Dark Mode On / Off

Enkele leuke tips van Schiermonnikogers

Tip van Schiermonnikogers

Ga je een bezoek brengen aan het prachtige Schiermonnikoog dan hebben de bewoners van het eiland nog enkele leuke tips voor je. Een uitzonderlijk mooi plekje op het eiland is het uiterste puntje in het oosten. Je vindt daar een grote zandplaat die ieder jaar groter wordt. Men noemt dit de Balg, met kleine duinen, en het is een favoriete ’hangplek’ voor zeehonden. Je kunt hier naartoe wandelen en eventueel met de balgexpres weer de terugweg nemen.

De balgexpres is een bolderkar voortgetrokken door een trekker. Denk wel aan eb-en vloed want bij hoog water staat de Balg geheel onder water. Ook de groene duinen zijn een prachtig gebied om even tot rust te komen. Een stille duinpan is dé plek om lekker uit de wind uit te rusten.

Op Schiermonnikoog is met name in de zomermaanden genoeg te beleven. Bij goed weer kun je wadlopen, surfen, zwemmen, brandingkanoën, tennissen, kiten en vliegeren. Geen moment de tijd dus om je te vervelen. Informatie over de eilanderbalgexpres vindt je op: www.eilanderbalgexpres.nl

Aanbevolen artikelen