Dark Mode On / Off

Noteer IMEI-nummer smartphone

Noteer IMEI-nummer smartphone

Bijna 60 procent van de Nederlanders beschikt momenteel over een smartphone. Daarmee is wel het bewijs geleverd dat deze mobieltjes razend populair zijn. Maar ook bij het dievengilde zijn de smartphones erg populair. In 2011 werden maar liefst tegen de 8000 gebruikers geconfronteerd met diefstal van hun mobieltje en ook in 2012 loopt de teller al weer flink op.

De telecombedrijven KPN, T-Mobile en Vodafone gaan vanaf 2013 gebruikers de mogelijkheid geven om hun gestolen smartphone te laten blokkeren. Hierdoor zal het mobieltje voor dieven niet meer te gebruiken zijn.

IMEI-nummer

Om ook jouw gestolen mobieltje onbruikbaar te laten worden na diefstal heb je het unieke IMEI-nummer nodig. Het wordt aangeraden om direct na aanschaf van een smartphone dit nummer te noteren. Wanneer jouw smartphone, vanaf 2013, wordt gestolen kun je dit nummer doorgeven aan je provider, die het mobieltje vervolgens zal blokkeren. Je kunt je IMEI-nummer vinden door op de telefoon in te toetsen: *#06#

Uiteraard ook al diegenen die al langere tijd een smartphone in hun bezit hebben. Noteer voor alle zekerheid het IMEI-nummer dan kan niemand er met je persoonlijke gegevens vandoor gaan.

Bron: RTL

Aanbevolen artikelen