Dark Mode On / Off

Ontdek de veelzijdigheid van Gran Canaria

Bijna geen enkele vakantiebestemming heeft zoveel te bieden als Gran Canaria. Een mengelmoes van culturen zorgt ervoor dat ieder gedeelte van het eiland een andere uitstraling heeft. Afrikaanse architectuur wordt afgewisseld met grote Europese landhuizen, terwijl de geur van heerlijk Spaans eten je tegemoet komt. Dit eiland heeft voor ieder wat wils: parelwitte stranden, een warme zee, unieke natuurgebieden en culturele hotspots.

Het weer op Gran Canaria

Over het algemeen is het weer op Gran Canaria betrouwbaar en constant. In de winter heerst er een aangenaam lenteklimaat met temperaturen rond de twintig graden. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen tot 40 graden. De wind aan de kust zorgt er wel voor dat de gevoelstemperatuur wat lager ligt. De milde temperaturen maken het eiland de ideale plek om te overwinteren. Gemiddeld valt er ook niet veel regen, maar soms is er sprake van hevige hoosbuien. Het weer is het aangenaamste in de lager gelegen en zuidelijke gebieden. Dit zijn dan ook de beste plekken om te overwinteren op Gran Canaria.

De mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria

Tijdens een vakantie op Gran Canaria wil je natuurlijk meer beleven dan alleen het prachtige strand. Zo kan je ervoor kiezen om de natuur van het eiland te gaan ontdekken. Een van de unieke kwaliteiten van Gran Canaria is de veelzijdigheid van de natuur. Rotsachtige bergen worden afgewisseld met groene bossen, woestijnen en vulkaankraters. Ervaar bijvoorbeeld de indrukwekkende Duinen van Maspalomas. Deze duinen kan je te voet trotseren, maar een kamelentocht hoort ook bij de mogelijkheden.

Het eiland kent bovendien een aantal prachtige dorpjes en steden. Zo vind je in de hoofdstad Las Palmas de historische wijk La Vegueta. Hier zijn een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de Santa Ana kathedraal en het Casa de Colón. Wie juist de rust zoekt van een klein dorp, moet een bezoek brengen aan Teror. Deze bedevaartsplaats kenmerkt zich door zijn vrolijke gekleurde huizen en de Basilica Nuestra Señora del Pino.

Avonturiers kunnen ook hun hart ophalen aan de vele uitdagende activiteiten op het eiland. Ervaar de bergen als geen ander tijdens een klimtocht of ontdek juist de indrukwekkende onderwaterwereld met een duikcursus. Een stoere buggytour door de duinen laat je de natuur van het eiland op een totaal andere manier beleven. Wat je voorkeur ook is: vervelen hoef je je niet op Gran Canaria.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.