Dark Mode On / Off

Oplichters gaan er vandoor met bezorgde pakketjes

Neem geen pakketjes aan wanneer de naamsvermelding niet korrekt is.

Een nieuwe manier van oplichting is het bezorgen van pakketjes die je helemaal niet hebt besteld. De laatste weken worden veel gevallen gemeld van bezorgers die een pakketje komen afleveren. Vaak doet men zich voor als bezorger van Selectvracht of DHL. De naam op het pakket is niet geheel juist of men zegt dat het pakketje voor de buren of een inwonend gezinslid is. Het pakketje wordt in eerste instantie dan ook achtergelaten.

Niet veel later komt de bezorger weer aan de deur met de mededeling dat het pakket per abuis verkeerd is bezorgd en dat hij het weer komt ophalen. Echter, de rekening staat wel op jouw adres en de inhoud, daar gaat de bezorger ermee vandoor. Verschillende mensen laten weten al voor bedragen tot bijna 1000 euro te zijn opgelicht.
Naam pakket niet juist? Niet aannemen.
Aangeraden wordt om wanneer een pakketje wordt bezorgd, goed op de naam te letten. Deze moet honderd procent overeenkomen met de inwonende of de buren. Wanneer dit niet het geval is of je vertrouwt het niet helemaal, weiger het pakketje dan in ontvangst te nemen. Wanneer een pakketje bezorgd is en het wordt vervolgens weer opgehaald, let dan goed op wie het komt ophalen. Is het wel de rechtmatige eigenaar? Geef het pakket niet zomaar weer terug aan de bezorger. Het beste is om kontakt te zoeken met de afzender en te regelen op welke wijze het pakket het beste kan worden geretourneerd. Maak goed duidelijk dat je niets had besteld omdat je anders voor de kosten moet opdraaien.

Bron: Opgelicht

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.