Dark Mode On / Off

Oud geld is geld waard

de waarde van oud geld

Oude munten kunnen jou best nog eens een leuk bedrag opleveren. Heb je er thuis nog een aantal liggen? Guldens, dubbeltjes en centen vertegenwoordigen vaak een behoorlijke waarde als je deze inlevert. Want oud geld is geld waard. Hoeveel je oude munten waard zijn, hangt onder andere af van het jaartal en of de muntstukken nog in goede conditie zijn. Een stuiver met de afbeelding van Juliana brengt al snel € 15,- op. Dus misschien ben je wel rijker dan je denkt! Oud geld inleveren kan dus zeker rendabel zijn. Hieronder vertellen wij alles over het achterhalen van de waarde van je oude geld en hoe je het kan inleveren en omruilen voor nieuw geld.

Omwisselen van oud geld

Heb je thuis nog oude Nederlandse guldens of bankbiljetten? Of wil je weten wat de waarde van je centen en stuivers is? Gooi deze oude munten en biljetten vooral niet weg! Deze bankbiljetten kun je namelijk nog inleveren bij de Nederlandsche Bank tot het jaar 2032. Zonde dus om ze in de prullenbak te gooien. De waarde hiervan wordt uitgekeerd in euro’s. Een oud bankbiljet van 10 gulden levert ongeveer € 4,50 euro op. Voor het omwisselen van geld hoef je geen kosten te betalen. Zelfs zilveren guldenmunten kun je inwisselen. Guldenmunten (als dubbeltjes en rijksdaalders) kunt u bij DNB niet meer omwisselen. Andere valuta kunt u alleen omwisselen in het land waar het geld vandaan komt. Deze munten lever je in bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Het is ook nog altijd een optie om langs te gaan bij een munthandelaar in je woonplaats.

Wat is jouw oude geld waard?

Ben je benieuwd naar wat jouw dubbeltje, kwartje of gulden waard is? Hier kom je eenvoudig achter als je naar de website verzamelaarsmarkt surft. Doe daarom iets met je verzameling oud geld en ontdek de waarde hiervan op onze site. Bovendien vind je op de site nog veel meer interessante informatie over dit onderwerp.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.