Dark Mode On / Off

Oude verzekeringen oversluiten

Beeindigen verzekering

Oude verzekeringen | Oversluiten verzekeringspolis kan veel voordeel opleveren.

Het kan vaak zeer aantrekkelijk zijn uw oude verzekering te vervangen door een nieuwe verzekeringspolis, omdat de huidige premies vele malen lager liggen dan in het verleden. Heeft u een oude verzekering die u wilt oversluiten voor een nieuwe, andere, betere of goedkopere verzekering? Dan leest u hier hoe u de beste keuze maakt.

Verzekeringen vergelijken

De eerste stap om erachter te komen of uw oude verzekering nog volstaat of niet is het vergelijken van uw huidige verzekering met een nieuwere variant. Vaak zijn mensen geneigd om alleen naar de te betalen premie te kijken bij het maken van een dergelijke vergelijking, omdat ze goedkoper uit willen zijn dan met hun oude verzekering. Maar er is ook een aantal andere punten waar u op moet letten.

De dekking

Wanneer u tevreden bent over uw oude verzekering, wilt u het liefst een verzekering met dezelfde dekking afsluiten, maar het kan ook zijn dat u uw polis liever anders ziet in de toekomst. In dat geval is het handig als u vooraf heeft bedacht welke dekking u dan precies zou willen hebben.

Een voorbeeld? U heeft momenteel een inboedelverzekering met een basisdekking bij een bepaalde maatschappij. In de toekomst wilt u uw inboedel allrisk verzekeren, zodat u zeker weet dat alle risico’s gedekt zijn. In dit geval neemt u alleen de verzekeringen met een allriskdekking mee in uw vergelijking. Zo voorkomt u dat u appels met peren vergelijkt.

Bij het vergelijken kijken de meesten met name naar de kosten voor de verzekering. Vergeet echter ook niet de bijkomende voorwaarden in ogenschouw te nemen. De kleine lettertjes kunnen per verzekering namelijk behoorlijk uiteenlopen. Daarnaast is het niet onverstandig om te letten op de maatschappij die de polis aanbiedt. Het kan zijn dat u of mensen in uw omgeving slechte ervaringen hebben met een verzekeringsmaatschappij. Als dit de instelling is die de voordeligste verzekering aanbiedt, is het misschien toch niet de beste optie.

Verzekering online vergelijken

Het lijkt een hele klus om uw oude verzekering te vergelijken met nieuwe verzekeringen, maar niets is minder waar. De komst van het internet heeft er namelijk voor gezorgd dat u uw oude verzekeringen met een paar muisklikken kunt vergelijken met andere polissen. Er zijn veel verschillende vergelijkingssites waarop u dit kunt doen. Let er echter wel op dat de website in kwestie wel zo onafhankelijk is als deze doet voorkomen. Veel vergelijkingssites behoren toe aan verzekeraars. Dan kunt u op uw vingers natellen wiens verzekering er als beste uit de bus komt.

Offertes aanvragen

Daarom is het aan te raden na het maken van een vergelijking offertes aan te vragen van de verzekeringen die u positief opvielen. Vaak ontvangt u de offerte dan  snel via de mail. Neem de offertes goed door en let vooral goed op de voorwaarden en de premies. Doe ook altijd wat rondvraag in uw kennissenkring om erachter te komen hoe het is gesteld met de tevredenheid over bepaalde verzekeringsmaatschappijen. Vervolgens kunt u met een gerust hart een nieuwe verzekering afsluiten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen