Dark Mode On / Off

Overnachten in de camper

Een camper mag niet zomaar ergens staan maar er zijn voldoende plekken om de nacht (veilig) door te brengen.

Wanneer je met de camper op pad bent zul je tegen de avond een plekje moeten zoeken om te overnachten. Een camper mag niet zomaar ergens staan maar er zijn voldoende plekken om de nacht (veilig) door te brengen. Op een camping is natuurlijk altijd een mogelijkheid maar er bestaan ook vele camper plaatsen waar je voor één of twee nachten mag staan.

Meestal zijn deze plekken alleen om te overnachten en niet om er voor langere tijd te blijven staan. In veel gemeenten zijn speciale plekken aangewezen waar je met een camper mag staan, parkeerplaatsen, bij een jachthaven of in de buurt van horecagelegenheden. De plaats wordt soms aangegeven door alleen een bord. Langer dan één nacht is dan vaak niet toegestaan.

Er zijn echter ook plaatsen die volledig zijn ingericht met water, stroom, een douchegelegenheid en toiletten.

Op de website www.campercontact.nl staan meer dan negenduizend camper plaatsen vermeld in heel Europa. Vrij kamperen ofwel de camper zomaar ergens neerzetten is in ons land verboden. Uit veiligheidsoverwegingen ook geen aanrader.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen