Dark Mode On / Off

Papier is en blijft geduldig.

De wereld wordt steeds digitaler, maar sommige dingen blijven gelukkig van papier. Zoals wenskaarten en tijdschriften. Stel je eens voor wat we zonder zouden moeten beginnen. Dat kun je je toch bijna niet voorstellen? Al die mooie, blije, bijzondere, feestelijke, verrassende en soms ook verdrietige momenten: die wil je benadrukken met een toepasselijke wenskaart. En al die heerlijke uurtjes die je kunt wegdromen in je favoriete tijdschrift, die zou toch geen mens willen missen?

Miljoenen mensen denken er net zo over. Daarom worden er in Nederland nog steeds zoveel wenskaarten en tijdschriften verkocht. Je vindt ze vooral in kiosken, op stations, in de vertrouwde kantoorboekhandel en in de bekende gemakswinkels van Primera. Want wat is er nou leuker dan in de winkel zelf te grasduinen tussen de rekken vol tijdschriften over allerlei onderwerpen en de honderden of zelfs duizenden wenskaarten?

Maak iemand blij via een kaartje!

Wie eenmaal heeft gekozen voor het gemak van een lokale winkel, gaat natuurlijk ook meteen voor de gezelligste winkel met het mooiste en breedste assortiment. En wat ons betreft komt u dan vanzelf uit bij Primera, die u vindt in honderden steden en dorpen door het hele land. U kunt er terecht voor de meest uiteenlopende wenskaarten. Of u nu iemand wilt feliciteren met een verjaardag, een huwelijk, een geboorte, een nieuw huis of een diploma: de enorme collectie wenskaarten biedt voor elke gelegenheid volop keuze. Ook voor speciale gelegenheden is het altijd fijn om een bijzonder iemand een bijzonder kaartje te sturen. Met moederdag of Valentijnsdag bijvoorbeeld. Of zomaar, omdat u een lieve buur wilt bedanken of een verre vriendin de warme groeten wilt doen.

Verrassend creatief

Tientallen creatieve vormgevers zijn achter de schermen het hele jaar bezig om elke persoonlijke wens op de leukste, de mooiste of de meest ontroerende manier over te brengen. Zo kunt u uw familie, vrienden of kennissen altijd verrassen met een prachtige wenskaart voor grote én kleine momenten. Want één ding is zeker: iedereen vindt het leuk om van een dierbare een persoonlijk berichtje te ontvangen – en daar zijn wenskaarten nou net voor bedoeld!

Sparen voor gratis wenskaarten

Het leuke van Primera is dat u er ook meteen kunt sparen voor gratis wenskaarten. Bij elke wenskaart die u koopt, krijg u namelijk een wenskaart stempel. Dus hoe vaker u iemand verrast met een wenskaart, des te meer stempels u spaart en des te sneller het gaat.

En wilt u iemand extra verrassen met een zelfgemaakte kaart? Ook dat is via Primera geen probleem. U kunt online heel eenvoudig uw eigen kaarten ontwerpen met unieke teksten en foto’s. Persoonlijker wordt het niet! Vervolgens kunt u de kaart laten bezorgen, meestal lukt dat de volgende dag al.

Alle tijdschriften binnen handbereik

Naast de fraaiste wenskaarten vindt u bij Primera ook het grootste assortiment tijdschriften van Nederland. Voor elke doelgroep – vrouwen, mannen en kinderen – liggen er wel de nodige titels in het schap. Dat kunnen alom bekende bladen zijn, zoals Libelle, Margriet, Privé, Story, LINDA, Quest, Autoweek, GIRLZ, Panorama en niet te vergeten de Donald Duck. Maar ook onbekende bladen komen bij Primera volop aan bod, zodat u altijd van uw favoriete tijdschrift kunt genieten. Is een bepaald tijdschrift toch niet aanwezig? Dan kan een medewerker u vaak helpen om er aan te komen. Datzelfde geldt trouwens als u een (eerder) tijdschrift wilt nabestellen.

Een eeuwenlange traditie

Tijdschriften hebben in Nederland een lange historie. Al eind zeventiende eeuw verschenen de eerste nieuwsbladen en wetenschappelijke tijdschriften, een eeuw later gevolgd door algemenere tijdschriften zoals satirische bladen en letterkundige periodieken. Foto’s waren er in die tijd natuurlijk nog niet en zelfs afbeeldingen ontbraken in het begin volledig. De kleurige tijdschriften van vandaag zijn eigenlijk pas doorgebroken in de jaren zestig van de vorige eeuw. Tegelijkertijd richtten de tijdschriften zich steeds specifieker op een bepaalde groep lezers: jonge ouders, tieners, ouderen, klussers, sporters etc. Anno 2021 heeft bijna elke groep wel zijn eigen tijdschrift, al halen uitgevers een blad ook zó weer van de markt als het niet snel succesvol is.

Een aantrekkelijke verschijning

Hoewel tijdschriften inhoudelijk vaak enorm van elkaar verschillen, zijn er ook overeenkomsten. Zo verschijnen ze periodiek, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, en ze worden nog altijd op papier gedrukt en voorzien van een aantrekkelijke omslag die meteen de aandacht trekt. Soms is een nummer zó spraakmakend, dat de uitgever er meteen al extra exemplaren van laat drukken – en dan nóg is zo’n nummer vaak al snel uitverkocht. Vaste abonnees hebben daar misschien geen last van, maar zij missen weer de gezellige en inspirerende omgeving van een tijdschriftenwinkel. En wie wil al die heerlijke inspiratie nou missen?

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.