Dark Mode On / Off

Pensioen zoek

vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag en bijzondere ziektekosten.

Meerdere werkgevers gehad? Spoor reeds vergeten pensioenen op.

Indien men bij verschillende bedrijven heeft gewerkt kan het voorkomen dat niet meer precies bekend is bij welk pensioenfonds pensioenrechten zijn opgebouwd. Het is verstandig om de bedrijven waarvoor je werkzaam bent geweest overzichtelijk op papier te hebben. Aan de hand hiervan kun je nagaan bij welk fonds je pensioen hebt opgebouwd.

Mocht je het niet meer weten neem dan contact op met je voormalige werkgever of oud-collega’s. Als je aangesloten bent bij de vakbond kun je via hen achterhalen of de werkgever aangesloten was bij een vakorganisatie. Ook Kamer van Koophandel en eventueel het gemeentehuis kunnen je informeren indien het bedrijf is overgenomen, failliet verklaart etc.

Met het opsporingsplan van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen is het mogelijk “vergeten” pensioenen te achterhalen.

Meer info: mijnpensioenoverzicht.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen